Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Demokrāti oficiāli apstiprina Baidena kandidatūru uz ASV prezidenta amatu

ASV demokrāti otrdienas vakarā oficiāli izvirzījuši Džo Baidena kandidatūru startam novembrī gaidāmajām Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās, kurās viņam būs jāstājas pretī pašreizējam Baltā nama saimniekam Donaldam Trampam.

"No visa sirds jums ļoti pateicos. Paldies visiem! Tas nozīmē ļoti daudz man un manai ģimenei. Tiksimies ceturtdien," videouzrunā pēc Demokrātiskās partijas Nacionālā konventa delegātu formālā balsojuma paziņoja manāmi aizkustinātais bijušais viceprezidents Baidens.

Paredzēts, ka ceturtdien konventā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ pamatā notiek attālināti ar videosakaru starpniecību, viņš uzstāsies ar oficiālo runu, kurā uzņemsies partijas nomināciju startam vēlēšanās.

Delegāti, kas pārstāv visus ASV 50 štatus un septiņas teritorijas, formāli balsojot, apliecinājuši, ka partija ir vienota savā vēlmē novembrī uzvarēt Trampu un atkarot Balto namu.

Arī balsojums notika attālināti, un katras pavalsts vai teritorijas delegācijas paziņojums par balsu skaitu, kas pienākas katram no iespējamajiem kandidātiem, šoreiz tika ierakstīts jau iepriekš.

Tomēr šis balsojums lielā mērā bija tikai formalitāte, jo jau priekšvēlēšanās, kas noslēdzās jūnijā, Baidens bija izcīnījis vairākumu no 3900 delegātu balsīm.

Dienu iepriekš ar garu runu konventā uzstājās galēji kreisais senators Bērnijs Sanderss, kurš arī izteica atbalstu savam bijušajam priekšvēlēšanu sāncensim Baidenam, kas tiek uzskatīts par partijas mērenā spārna pārstāvi.

Savukārt konventa otrajā dienā tika uzklausīti arī atsevišķi republikāņi, kas neapmierinātībā ar Trampu izšķīrušies pāriet pretinieku nometnē.

Savu atbalstu Baidenam, piemēram, izteica bijušais valsts sekretārs Džordža Buša administrācijā Kolinss Pauels, kā arī nelaiķa senatora Džona Makeina dzīvesbiedre Sindija Makeina.

Tikmēr Tramps pirms republikāņu Nacionālā konventa, kas sāksies 24.augustā, otrdien apmeklēja vairākus tā dēvētos svārstīgos štatus, kuros vēlēšanu rezultāti var būt izšķiroši, nosakot galīgo uzvarētāju cīņā par Balto namu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits