Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Demokrātu priekšvēlēšanās Dienvidkarolīnā uzvar Baidens

Dienvidkarolīnas pavalstī sestdien notikušajās Demokrātu partijas priekšvēlēšanās pirms novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām uzvarējis bijušais viceprezidents Džo Baidens, liecina provizoriskie rezultāti.

Pēc 99% biļetenu saskaitīšanas konstatēts, ka Baidens ieguvis 48,4% balsu, bet otrajā vietā ar 30% balsu ir pašreizējais demokrātu priekšvēlēšanu līderis, kreisi noskaņotais senators Bērnijs Sanderss. Uzvara Dienvidkarolīna ļāvusi Baidenam demokrātu priekšvēlēšanās valsts mērogā izvirzīties otrajā vietā aiz Sandersa.

Analītiķi norāda, ka Baidenam ir liels atbalsts starp afroamerikāņiem, kas ir  būtiska demokrātu elektorāta daļa Dienvidkarolīnā. Baidens bija viceprezidents ASV pirmā melnādainā prezidenta Baraka Obamas laikā.

Trešajā vietā ar 11,4% balsu ir miljardieris Toms Steijers,  kurš gan balsu skaitīšanas laikā paziņoja, ka pārtrauc savu kampaņu par izvirzīšanu prezidenta amatam.

Ceturtais ir bijušais Indianas štata Sautbendas pilsētas mērs Pīts Būtidžedžs ar 8% balsu, bet piektā - senatore Elizabete Vorena ar 7% balsu.

Baidens, kurš agrāk tika uzskatīts par visiespējamāko demokrātu kandidātu prezidenta amatam,  palika ceturtajā vietā Aiovā,  piektajā vietā  Ņūhempšīrā un otrajā vietā Nevadā. Tāpēc uzvara Dienvidkarolīnā viņam bija nepieciešama, lai atjaunotu ticību savai kandidatūrai pirms nākamnedēļ gaidāmās Lielās otrdienas, kad notiks balsošana 14 štatos un tiks izvēlēta trešdaļa delegātu demokrātu nacionālajā konventā, kas jūlijā oficiāli izraudzīsies partijas kandidātu, kuram vēlēšanās 3.novembrī būs jāstājas pretī pašreizējam prezidentam republikānim Donaldam Trampam.

Aptaujas liecina, ka no 14 štatiem, kuros notiks balsošana Lielajā otrdienā, deviņos  štatos, tostarp Kalifornijā un Teksasā, vislielākās izredzes uzvarēt ir Sandersam.

Savas kandidatūras reklamēšanai štatos, kuros notiks balsošana Lielajā otrdienā, daudz naudas iztērējis  miljardieris Maikls Blumbergs, kurš Dienvidkarolīnā nekandidēja.

 

Top komentāri

tik tālu tikuši
t
Baidi mani dienas saulainajā pusē... Demokrātiem ir izvēle starp sociālismu un korupciju.
Edvins Eglitis
Vai tas nav ekstem rasisti ka Latvijas medija raksturo neegeru Obama pec adu karasas? --Melnaadainis DienvidKarolinas neegeri ir ipasi ignoranti . Tas paskaidro kapec vini balsoja par Joe (Quid pro Quo) Biden. Biden vajdzet tiesat par vina kriminalu ricibu Ukraina sakot 2014.g. Kamer Joe Biden bija Ukrainas Herzogs 1,800,000,000 USD (1.8 miljardu USD) vienkars pazuda, izgaisa ! un par to medija tika nesen saka rakstit. Vienkarsi pieradijums pasaules medijas vara ietekmet sabiedribu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits