Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

EP deputāti prasa uzlabot ierosināto ES-ASV privātuma vairogu

Eiropas Komisijai (EK) jāturpina sarunas ar ASV, lai novērstu ierosinātā "privātuma vairoga" nepilnības, kas neļautu pietiekami aizsargāt uz ASV komercdarbības nolūkos pārsūtītos Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju datus, tā pieņemtajā rezolūcijā norādījuši Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.

Rezolūcijā, ko EP pieņēma ar 501 balsi par, 119 pret un 31 atturoties, deputāti atzinīgi vērtē EK un ASV administrācijas centienus "privātuma vairogā" panākt "nozīmīgus uzlabojumus" salīdzinājumā ar Drošības zonas lēmumu, aģentūru LETA informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Tomēr viņi pauž bažas par nepilnībām jaunajā EK priekšlikumā, jo īpaši par to, ka ASV valsts iestādes varēs piekļūt pārsūtītajiem datiem, kā arī par to, ka joprojām atļauts masveidā vākt datus par personām dažos gadījumos, kas neatbilst ES Pamattiesību hartā noteiktajiem nepieciešamības un proporcionalitātes kritērijiem.

Deputāti arī atzinīgi vērtē ASV Valsts departamentā īpaši iecelto ombudu, tomēr uzskata, ka tas nav pietiekami neatkarīgs un tam nav adekvātu pilnvaru, lai efektīvi īstenotu un pildītu savu pienākumu. Attiecībā uz paredzētā tiesiskās aizsardzības mehānisma sarežģītību deputāti aicina EK un ASV administrāciju to novērst, lai mehānisms būtu lietotājiem draudzīgs un efektīvs.

EP atzinīgi vērtē to, ka jaunais regulējums piešķirs dalībvalstu datu aizsardzības iestādēm pilnvaras izskatīt datu aizsardzības noteikumu pārkāpumu sūdzības un apturēt datu pārsūtīšanu. EP deputāti arī atzinīgi vērtē to, ka ASV Tirdzniecības departamentam ir uzlikts pienākums šādas sūdzības izskatīt.

Visbeidzot EP deputāti aicina EK periodiski rūpīgi pārskatīt lēmumu par to, ka "privātuma vairogs" nodrošina pietiekamu aizsardzību, īpaši ņemot vērā pieredzi ar ES jaunajiem datu aizsardzības noteikumiem, kas stāsies spēkā pēc diviem gadiem.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

    Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits