Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FIB brīdina par bruņotiem protestiem ASV pirms Baidena inaugurācijas

Ekstrēmisti aicina ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītājus atkal ieņemt ASV Kapitoliju Vašingtonā un rīkot bruņotus protestus pie ASV štatu valdību ēkām, tostarp Ņujorkā, pirms 20.janvārī paredzētās ievēlētā prezidenta Džo Baidena inaugurācijas, pirmdien brīdināja Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Iekšējā FIB biļetenā, kas nonācis telekanāla ABC News rīcībā, tiek brīdināts, ka bruņotas akcijas tiek plānotas "pie visu 50 štatu kapitolijiem" no 16.janvāra līdz 20.janvārim.

Saskaņā ar biļetenā rakstīto ASV Kapitolijam, kas tiek pastiprināti apsargāts kopš trešdien notikušā Trampa atbalstītāju iebrukuma, draud jauni bruņoti protesti no 17.janvāra līdz inaugurācijas dienai.

Biļetenā teikts, ka kāds vārdā nenosaukts galēji labējs grupējums aicinājis uz īpaši vardarbīgu federālās valdības un štatu valdību ēku ieņemšanu gadījumā, ja Tramps tiktu atcelts no amata pirms Baidena inaugurācijas. Jau ziņots, ka Kongresa demokrāti ir sākuši procesu, lai panāktu Trampa atstādināšanu vai nu impīčmenta ceļā, vai ar konstitūcijas 25.labojumu.

"Viņi ir brīdinājuši - ja Kongress mēģinās atcelt POTUS (ASV prezidentu) ar 25.labojuma palīdzību, tad notiks milzu sacelšanās," teikts biļetenā. 

Biļetenā gan nav skaidri pateikts, cik lielas būs šīs iespējamās akcijas. FIB neatbildēja uz mediju lūgumu sniegt komentārus. 

Sociālajā tīklā Parler, kas no pirmdienas vairs nav pieejams, bija cirkulējis plakāts ar aicinājumu 17.janvārī sarīkot "bruņotu gājienu uz Kapitolija pakalnu un visiem štatu kapitolijiem". "Atsakieties tikt apklusināti," mudināja šis plakāts, kura ekrānšāviņu ieguva laikraksts Daily News

Kāds Parler lietotājs, daloties ar šo plakātu, tam pievienoja haštagu (mirkļbirku) "boogaloo", kuru kā kaujas saucienu izmanto kāds balto rasistu grupējums, kas propagandē otru pilsoņkaru ASV valdības gāšanai.

Līdz sestdienai Vašingtonā ieradīsies vismaz 10 000 Nacionālās gvardes karavīru, lai palīdzētu apsargāt ASV Kapitoliju pirms Baidena inaugurācijas un tās laikā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits