Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Brīdinājums izteikts pēc tam, kad Islāma valsts sociālo mediju vietnē tika ievietots publiski pieejams ASV dievnamu saraksts

FIB brīdina par iespējamiem uzbrukumiem ASV baznīcām

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un Iekšējās drošības ministrija piektdien brīdināja likumsargājošās iestādes par iespējamiem uzbrukumiem, kurus džihādistu grupējums Islāma valsts varētu sarīkot baznīcās un citās pulcēšanās vietās Ziemassvētku brīvdienu laikā, ziņoja telekanāls CNN.

ASV federālās iestādes brīdinājumā policijai atzīmēja Islāma valsts piekritēju "aicinājumus uz uzbrukumiem brīvdienu pulcēšanās vietām, tostarp vēršanos pret baznīcām".

Brīdinājums nav saistīts ar konkrētu uzbrukumu plānu, bet izteikts pēc tam, kad Islāma valsts sociālo mediju vietnē tika ievietots publiski pieejams ASV dievnamu saraksts. Tas notika dažas dienas pēc tunisieša Anisa Amri sarīkotā terorakta Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, kurā nogalināti 12 un ievainoti 56 cilvēki.

FIB preses sekretārs Endrū Eimss sacīja, ka ASV pilsoņiem ir ieteikts saglabāt modrību savā apkārtnē un ziņot par aizdomīgām darbībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits