Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FIB direktors brīdina par kiberuzbrukumu draudiem ASV

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Roberts Millers trešdien brīdinājis ASV likumdevējus, ka vardarbīgi ekstrēmisti var mēģināt īstenot kiberuzbrukumus Savienotajām Valstīm un varasiestādēm jābūt tam gatavām.

"Šodien teroristi nav izmantojuši internetu, lai veiktu pilna mēroga kiberuzbrukumu, bet mēs nedrīkstam novērtēt viņu nolūkus par zemu," uzrunājot Pārstāvju palātas apakškomiteju, paziņoja Millers. "Viņi var mēģināt apmācīt savus biedrus vai nolīgt cilvēkus no malas, ar mērķi veikt kiberuzbrukumus," viņš piebilda.

Iepazīstinot ar FIB budžetu 2013.gadam, Millers norādīja, ka ņemot vērā apmērus, kādos attīstās un pielāgojas ASV nacionālās drošības ienaidnieki, FIB jābūt gataviem atbildēt ar jaunu vai pārstrādātu stratēģiju un operācijām. Starptautiskās teroristiskās organizācijas Al Qaeda rekrūši "neslēpjas kibertelpas ēnās," piebilda Millers, norādot, ka teroristi izmanto tīmekļa vietnes, lai savervētu un radikalizētu sekotājus un pamudinātu viņus uz teroraktiem.

FIB direktors norādīja, ka teroristi izrāda arvien lielāku interesi apgūt hakeru iemaņas, un tas padara FIB pretterorisma misiju vēl grūtāku.

Millers arī atzīmēja, ka Al Qaeda Jemenas atzars publicē interneta žurnālu angļu valodā, bet Somālijas islāmistu kaujinieku grupējums Shebab izmanto mikroblogošanas vietni Twitter, lai izsmietu savus ienaidniekus un iedrošinātu uz teroraktiem. Biroja izmeklēšanu skaits saistībā ar kiberuzbrukumiem ir pieaudzis par 84%, norādīja Millers.

FIB ir kibervienības 56 birojos un vairāk nekā 1000 speciāli apmācītu darbinieku, kas veic slepenas operācijas un izmeklē digitālos pierādījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits