Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Plakāts ar uzrakstu - Neatņemiet tīmekļa neitralitāri

Nedienas ASV interneta lietotājiem: Regulators atceļ Obamas laiku neitralitātes noteikumus

ASV Federālā Sakaru komisija (FCC) ceturtdien nobalsojusi par prezidenta Baraka Obamas laika tīmekļa neitralitātes noteikumu atcelšanu. Atbilstoši noteikumu atbalstītāju viedoklim tie aizsargāja patērētājus, savukārt interneta pakalpojumu sniedzēji tajos saskatīja regulatora pārmērīgu iejaukšanos.

FCC ar trim balsīm "par" un divām "pret" atcēla Obamas administrācijas 2015.gadā ieviestos noteikumus, ar kuriem internets tika atzīts par komunālu pakalpojumu, bet interneta nodrošinātājiem tika pieprasīts pret visiem datiem izturēties vienlīdzīgi.

Atbilstoši noteikumiem uzņēmumi, kas nodrošina interneta pakalpojumus, nevar pret vienām tīmekļa vietnēm izturēties labvēlīgāk nekā pret citām un īstenot apmaksātu pakalpojumu shēmas, kas ir nelabvēlīgas mazajam biznesam un klientiem, skaidro noteikumu atbalstītāji.

Tomēr komisāri, kas atbalstīja noteikumu atcelšanu, norādīja, ka līdz ar noteikumu atcelšanu tiek izbeigta valdības neveiklā iejaukšanās interneta regulēšanā, bet interneta pakalpojumu sniedzēji var labāk veikt inovācijas un nodrošināt internetu ASV lauku rajonos.

Līdz ar atteikšanos no noteikumiem ASV atgriežas pie brīvajā tirgū bāzētās pieejas, kas sekmēja tādu tīmekļa gigantu kā Facebook, Amazon un Google rašanos, skaidro šī soļa atbalstītāji.

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem tīmekļa vietnes varēs maksāt interneta pakalpojumu nodrošinātājiem par labvēlīgākiem nosacījumiem, tomēr pakalpojumu nodrošinātājiem būs jāatklāj, vai viņi atļauj dažām lapām ielādēties ātrāk nekā citām, skaidroja FCC priekšsēdētājs Adžits Pai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits