Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Noplūdis projekts raisa politisku satricinājumu

Pamatīgu satricinājumu ASV un bažas par pilsoņu tiesību ierobežošanu izraisījis interneta medija Politico publiskotais ASV Augstākās tiesas (AT) lēmuma projekts, ar kuru, tā apstiprināšanas gadījumā, tiktu atcelts abortus legalizējošais 1973. gada AT spriedums lietā Ro pret Veidu

AT apstiprinājusi, ka noplūdušais lēmuma projekts ir autentisks, taču uzsvērusi, ka tas nereprezentē tiesas lēmumu vai kāda no tiesas locekļiem gala pozīciju šajā lietā, raksta The Guardian, atsaucoties uz ASV AT priekšsēdētāja Džona Robertsa teikto. Viņš arī solījis izmeklēt lēmuma projekta noplūšanu medijiem.

Lēmuma projektā teikts, ka sprieduma Ro pret Veidu motivējošā daļa bijusi vāja un nevis radījusi nacionālu vienošanos par attieksmi pret abortiem, bet sašķēlusi sabiedrību. Tāpēc esot laiks atdot lemšanu par abortiem ievēlētajiem likumdevējiem štatos.

Paredzams, ka AT gala lēmums šajā lietā netiks pieņemts līdz jūnijam. Ja tas būs tāds kā projektā, paredzams, ka vismaz 26 štati uzreiz pieņems likumus par abortu pilnīgu vai daļēju aizliegumu. Dažos republikāņu pārvaldītajos štatos jau izskanējušas arī iniciatīvas aizliegt iedzīvotajiem aborta izdarīšanu veikt, aizceļojot uz citu štatu.

Pew Research Center aprīļa sākumā veiktā aptauja rāda, ka tiesības uz abortu atbalsta 59% ASV iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits