Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Pēc asiņainā incidenta Pakistāna sola pārskatīt sadarbības līgumus ar ASV un NATO

Reaģējot uz NATO helikopteru uzbrukumu pakistāniešu robežapsardzības postenim, Islamabada svētdien paziņoja, ka tā pārskatīs visus sadarbības līgumus ar ASV un NATO.

Pakistānas premjerministra Jusufa Razas Gilani sasauktajā Aizsardzības komitejas sēdē pieņemts lēmums, ka valdībai būtu "pilnībā jāpārskata visas programmas, aktivitātes un sadarbības līgumi ar ASV, NATO, Starptautiskajiem Drošības atbalsta spēkiem (ISAF), tostarp attiecībā uz sadarbību diplomātiskajā, politiskajā, militārajā un izlūkošanas jomā".

Pieņemts lēmums arī "nekavējoties slēgt NATO un ISAF loģistikas apgādes līnijas," teikts premjerministra biroja izplatītajā paziņojumā.

Turklāt Islamabada likusi Savienotajām Valstīm 15 dienu laikā atbrīvot slepeno Šamsi gaisa bāzi, no kuras, kā tiek uzskatīts, tiek palaisti Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) bezpilota lidaparāti.

Islamabada izteikusi visasāko nopēlumu NATO un ASV, izsaucot Savienoto Valstu vēstnieku Pakistānā Kemeronu Manteru, nodēvējot notikušo par starptautisko tiesību pārkāpumu un brīdinot, ka gaidāmas smagas sekas.

LETA jau ziņoja, ka NATO helikopteri no Afganistānas teritorijas sestdien veica "neizprovocētu" uzbrukumu pakistāniešu robežapsardzības postenim, nogalinot 26 karavīrus.

Afganistānā dislocētie ASV vadītie NATO spēki atzinuši - pastāv "liela iespējamība", ka karavīru nāvē vainojami alianses helikopteri.

Afganistānā dislocēto ASV spēku komandieris ģenerālis Džohans Allens apsolījis veikt pilnīgu notikušā izmeklēšanu un izteicis līdzjūtību par to karavīru nāvi, kas, "iespējams tikuši nogalināti" Afganistānas pierobežā, kur aktīvi darbojas talibu un "Al Qaeda" kaujinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits