Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Superotrdiena parāda, ka par Balto namu atkal cīnīsies Baidens un Tramps

Otrdien vienlaicīgi notikušās priekšvēlēšanas 15 ASV štatos un vienā aizjūras teritorijā nav nesušas nekādus pārsteigumus un tikai vēl vairāk nostiprinājušas pārliecību, ka par Demokrātu partijas un Republikāņu partijas nominētajiem kandidātiem ASV prezidenta vēlēšanās novembrī atkal kļūs attiecīgi pašreizējais prezidents Džo Baidens un eksprezidents Donalds Tramps.

Lai gan vēl vienai kandidātei uz republikāņu nomināciju – bijušajai ASV vēstniecei ANO Nikijai Heilijai – izdevās izcīnīt uzvaru Vērmontas štatā, tā ir tikai otrā pēc uzvaras Kolumbijas distriktā pagājušajā nedēļā un dod N. Heilijai niecīgu delegātu skaitu republikāņu konventā, kas apstiprinās partijas nominēto kandidātu prezidenta vēlēšanām. Vienīgais, ko parādījusi N. Heilijas piedalīšanās priekšvēlēšanās, ir, ka daļai republikāņu vēlētāju D. Trampa kandidatūra nav pieņemama, raksta AP.

Savukārt D. Tramps un Dž. Baidens jau tuvākajās nedēļās varētu sasniegt nominācijai nepieciešamo delegātu skaitu, tas faktiski nozīmēs, ka ASV pilsoņus prezidenta vēlēšanās rudenī sagaidīs tāda pati galveno kandidātu izvēle kā pagājušajās vēlēšanās 2020. gadā. BBC gan piezīmē, ka atbilstoši aptauju rezultātiem liela daļa amerikāņu tieši to nevēlētos.

Iezīmējot, cik saspringta cīņa gaidāma, kad sāksies nominēto kandidātu pamatkampaņa, gan D. Tramps, gan Dž. Baidens Superotrdienas priekšvēlēšanu rezultātu gaidīšanas laikā brīdināja, kādus draudus valstij radīs otra uzvara vēlēšanās. D. Tramps saviem atbalstītājiem, kas pulcējās viņa Floridas rezidencē Mar-a-lago, teica: "Ja mēs zaudēsim vēlēšanās, mums vairs nepaliks nekas no valsts." Viņš akcentēja arī vienu no galvenajiem savas kampaņas pamatjautājumiem – draudus valstij, ko rada Dž. Baidena migrācijas politika, – un paziņoja, ka pasaule piedzīvos mazāk karu, ja viņš būs prezidents.

Savukārt Dž. Baidens iz platītajā paziņojumā pauda viedokli, ka viņa oponentu vadot "aizvainojums un savtīgas intereses", nevis rūpes par valsti. "Šodienas rezultāti liek amerikāņiem izdarīt skaidru izvēli. Vai nu mēs turpināsim virzīties uz priekšu, vai arī atļausim Donaldam Trampam vilkt mūs atpakaļ haosā, sašķeltībā un tumsībā, kas raksturoja viņa termiņu amatā," paziņoja Dž. Baidens. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits