Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tramps pikts uz Harley-Davidson

ASV prezidents Donalds Tramps, kura vadītā valsts uzsākusi sava veida "tirdzniecības karu" ar Eiropas Savienību (ES), ieviešot muitas tarifus tēraudam un alumīnijam, nu ir pikts par amerikāņu motociklu ražotāja Harley-Davidson lēmumu pārcelt daļu ražošanas ārpus ASV. Jāatgādina, ka Harley-Davidson motocikli ir viena no tām preču kategorijām, kurām tarifus kā atbildes soli Savienotajām Valstīm piemēroja ES.

Tramps uzskata, ka motociklu ražotājs "tirdzniecības karu" izmantojis tikai kā ieganstu, lai attaisnotu jau iepriekš iecerēto ražošanas pārcelšanu. "Šogad Harley-Davidson teica, ka pārcels ražošanu no Kanzassitijas uz Taizemi. Krietni pirms tika paziņoti tarifi. Viņi tarifus izmantoja tikai kā ieganstu. Tas tikai pierāda, cik nesabalansēta un negodīga ir tirdzniecība, bet mēs to vērsīsim par labu," tvītā izteicās ASV prezidents.

Motociklu ražotājs gan Trampa apgalvojumus noliedza, norādot, ka lēmums par ražotnes būvēšanu Taizemē pieņemts tāpēc, ka Tramps izstājās no Klusā okeāna reģiona partnerības.

Tramps arī nokaunināja Harley-Davidson par to, ka "tā pirmā pacēlusi balto karogu un padevusies. Es par viņiem cīnījos. [..]"

"Harley-Davidson motociklus vispār nevajadzētu būvēt citā valstī. Viņu darbinieki un klienti jau ir ļoti dusmīgi. Ja viņi pārcels ražošanu, pagaidiet, tas būs beigu sākums! Viņi padevās! Aura būs zudusi, un viņiem tiks piemēroti tādi nodokļi, kā nekad iepriekš," neapmierinātību turpināja paust Tramps.

Jāņem vērā, ka Harley-Davidson jau ir ražotnes citviet pasaulē, tostarp Austrālijā, Brazīlijā un Indijā, kā arī jau minētajā Taizemē, bet nu kompānija plāno starptautiskajās ražotnēs palielināt investīcijas, tiesa gan, neprecizējot konkrētās valstis.

Kompānija pērn Eiropā pārdevusi 40 tūkstošus motociklu, tāpēc ieviestie tarifi veidotu vērā ņemamu izmaksu pozīciju.

 

 

Top komentāri

Temīda
T
ASV Augstākā tiesa ir atzinusi, ka Trampa pretimigrācijas rīkojums ir likumīgs. Tas ir tas pats rīkojums, ko Tramps ir izdevis pirms pusotra gada un ko daudzi Sorosa inkubatoros "izglītotie" tiesneši bija apturējuši. Tagad Augstākā tiesa ir atzinusi, ka taisnība ir tieši Trampam, nevis tiem, kas pretojās Trampa rīkojumam. Augstākās tiesas spriedums nav pārsūdzams.
A. Konan-Doils
A
Ja kāds jums mēģina iestāstīt, ka tarifi ir labvēlīgi ekonomikai, turieties no viņa tālāk, jo jūsu prāts jums apliecinās, ka ar tādiem paņēmieniem dzīvība ekonomikā nav ieviešama un maksa par šo mēģinājumu būs pārāk dārga.
jautājums
j
Citāts: "Kompānija pērn Eiropā pārdevusi 40 tūkstošus motociklu". Bet cik tas ir procentos no viņu ražojumiem? Pērn viņi ir pārdevuši: 148 tūkstošus ASV, 45 tūkstošus Eiropā + Āfrikā + Tuvajos Austrumos, 30 tūkstošus Āzijā + Okeānijā, 10 tūkstošus Kanādā, 9 tūkstošus Latīņamerikā. Skaidri redzams, ka ES daļa nav kritiska, turklāt tie, kam patīk šī prece, pirks to arī turpmāk, neskatoties uz tarifiem. Vārdu sakot, Trampam ir taisnība - ražotnes pārcelšana ir tikai iegansts. Lielākais tirgus joprojām būs ASV, un ražot motociklus ASV tirgum viņi varēs tikai ASV teritorijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits