Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ar Baltā nama preses sekretāru Šonu Spaiseru nedrīkstēja tikties CNN, BBC, The New York Times, toties tas netika liegts galēji labējam izdevumam Breibart News

Trampu kritizējošus medijus neielaiž Baltā nama runasvīra neformālajā preses sanāksmē

Baltā nama runasvīra Šona Spaisera neformālajā preses sanāksmē neļāva piedalīties vairākiem ietekmīgiem medijiem, tostarp britu raidorganizācijas BBC reportieriem, amerikāņu raidorganizācijas CNN žurnālistiem, kā arī The New York Times, Los Angeles Times, Politico, The Guardian un citu lielu mediju pārstāvjiem. Šādas neformālā gaisotnē noturētas tikšanās, kuras angliski tiek apzīmētas ar terminu "press gaggle", ierasti notiek pirms vai pēc galvenās preses konferences. Šajos pasākumos amatpersonas teikto parasti drīkst citēt, bet tas netiek filmēts.

Minētajiem medijiem arī netika sniegti nekādi paskaidrojumi, kāpēc tie neiekļuva "izredzēto vidū", kuriem bija iespēja tikties ar Baltā nama preses sekretāru. Taču vien neilgi pirms tam savā uzrunā ASV prezidents Donalds Tramps kārtējo reizi uzbruka plašsaziņas līdzekļiem, kurus uzskata par negodīgu un "viltus ziņu" izplatītājiem. Medijiem, kas par Trampu nebaidās paust kritisku attieksmi, ASV prezidents nevilcinās piekarināt "viltus ziņu" birku.

Šona Spaisera rīkotajā preses pārstāvju sanāksmē neielaisto mediju vidū ir arī jau pieminētie CNN un The York Times, kas vairākkārt izpelnījušies īpaši asu kritiku no Donalda Trampa par publikācijām, kurās analizētas Trampa kampaņas darboņu saiknes ar Krievijas amatpersonām un izlūkdienestiem.

Pēc Trampa runas uz tikšanos ar Spaiseru uzaicināti tādi mediji galēji labējais medijs Briebart NewsReuters un The Washington Times.

Taujāts, kāpēc tik ietekmīgiem medijiem liegta iespēja piedalīties neformālajā sanāksmē, Spaisers to skaidroja ar lēmumu "paplašināt mediju loku". Spaisers arī izteicās, ka Baltais nams "agresīvi pretosies viltus naratīviem ziņās".

CNN bija vienīgais no pieciem lielākajiem ASV televīzijas ziņu telekanālu tīkliem, kas tika izslēgts no saraksta, kamēr ABC, NBC, CBS un Fox News drīkstēja piedalīties. Tikmēr, solidarizējoties ar kolēģiem, tādi lieli izdevumi kā USA Today, Time un ziņu aģentūra The Associated Press atteicās apmeklēt pasākumu, kaut šiem izdevumiem tas nebija liegts.

Vairākiem no šiem medijiem, tostarp BBC un The New York times šāds atteikums noteikts pirmo reizi.

"Šī ir nepieņemama rīcība no Trampa Baltā nama. Acīmredzot šis ir veids, kā viņi [Trampa administrācija] atriebjas, kad mediji ziņo viņiem netīkamus faktus. Mēs turpināsim to darīt jebkurā gadījumā," pausts CNN izplatītā paziņojumā.

"Nekas līdzīgs Baltajā namā līdz šim nav noticis," sašutumu pauda arī The New York Times. "Mēs asi nosodām un iebilstam pret mūsu laikraksta un citu ziņu mediju izslēgšanas. Mediju brīvība un plašsaziņas līdzekļu iespēja ziņot par valdībā notiekošo ir nācijas interesēs."

Jāatgādina, ka Tramps arī pagājušajā nedēļā preses konferencē piektdien sūkstījās par, viņaprāt, negodīgiem medijiem, kuri "nu jau kļuvuši nekontrolējami".


 

 

 

Top komentāri

Vārds
V
Tas jau bija vakar Sorosa sponsorētā Diena un Fake news medijiem nav ko darīt Baltajā namā! Pietiek melot!!!
viedoklis: pareizi ir
v
Korumpētus apmelotājus nevajag laist!
Tims
T
Loti labi, ka Trumpis nebaidas no sis idiotu bandas - zurnalugiem, kuri pedejos gaudus uzvedas ta it Ka sie idioti zurnalisti butu zemes un cilveces valdoni, jo sie zurnalistu sakalu, salasnu bana ir pieradusi bezatbildigi, nesoditi santazet, terorizet ikvienu cilveku, sagrozit notikumus sev velama veida un nekad par meliem, intrigam neatbildet. Sis gadsimta lielakais drauds ir tiesi sie meligie kretini, debiliki un kompleksiem nomaktie zurnalisti, kuri apdraud valstu un cilveces mieru, jo sie zurnalisti prot sev iztiku pelnit ar meliem, santazu, intrigam, ipasi izcili to var verot ka to darba Krievijas zurnalugi, CCN sakalu banda,.....kur domine meli, puspatiesibas, zombesana, intrigas...ari Euronews ir pedejos gados kluvis par krievu, musulmanu ruporu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits