Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vašingtona: ASV katru dienu spriež par jaunām sankcijām pret Krieviju

ASV ik dienas spriež par jaunu sankciju piemērošanu Krievijai, arī ar starptautiskajiem partneriem, paziņoja ASV Valsts departamenta pārstāve Marī Hārfa.

"Mēs turpinām konsultācijas ar mūsu Eiropas partneriem un arī administrācijas ietvaros par to, kādus soļus vēl varam spert," sacīja amatpersona.

Šajā sakarībā viņa pozitīvi novērtēja "paziņojumus par to, ka abas puses - kā Ukrainas spēki, tā separātisti - atvelk smago bruņojumu".

Vienlaikus Hārfa uzsvēra, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājiem tiek nodrošināta vien ierobežota piekļuve, bet ugunspārtraukšanas režīms netiek ievērots pilnībā.

Vašingtona gaida EDSO novērotāju oficiālu paziņojumu, ka viņiem tiek nodrošināta piekļuve misijas izpildīšanai, sacīja Hārfa.

"Mēs situāciju turpinām izvērtēt katru dienu," sacīja amatpersona.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

    Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits