Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rail Baltic Estonia vadītāja atstās amatu

Novembra beigas amatu atstās Rail Baltic projekta īstenotāja Igaunijā Rail Baltic Estonia izpilddirektore Rīa Sillave.

"Pateicos Rīai par labo darbu, kas paveikts, nostiprinot Rail Baltic Estonia. Viņas vadībā ir izveidota spēcīga komanda un panākts labs progress moderna dzelzceļa izveidē. Padome ir sākusi procesu, lai atrastu jaunu kompānijas vadītāju," otrdien paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauda Rail Baltic Estonia padomes priekšsēdētājs Andrē Kīsveks. 

"Mūsu komanda divu gadu laika projektu no sagatavošanas posma aizvadīja līdz izpildei," sacīja Sillave. 

Viņa uzsvēra, ka neatlaidīga darba rezultātā  būtiski palielinājusies ticība, ka dzelzceļa savienojums tiks izveidots.

"Es Rail Baltica ieguldīju visu savu enerģiju, un amatu atstāju personīgu iemeslu dēļ. Ir sākusies būvniecība, ir pienācīgi stafeti jaunajam vadītājam pasniegt šajā pagrieziena punktā," piebilda Sillave.

Par Rail Baltica Estonia izpilddirektori Sillave kļuva 2017.gada decembrī. 

Iepriekš Sillave strādāja Austrijas papīra un celulozes ražošanas grupā Heinzel Group - bija tās uzņēmuma Igaunijā Estonian Cell valdes locekle, bet vēlāk - Heinzel Group finanšu direktore.

Jau vēstīts, ka Baltijas valstu kopuzņēmumam RB Rail, kas izveidots dzelzceļa projekta Rail Baltica īstenošanai, iecelta padome jaunā sastāvā, kur Sillaves vietā turpmāk strādās Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrijas transporta valsts sekretāra vietnieks Ahti Kuningass.

Vienlaikus darbu kompānijas padomē turpina Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe un Latvijas mobilā telefona padomes priekšsēdētāja vietnieks Anrī Leimanis, Rail Baltica projekta īstenotāja Lietuvā  Rail Baltica statyba izpilddirektors Karolis Sankovskis un Lietuvos geležinkeliai valdes priekšsēdētājs Roms Šveds, kā arī Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrijas padomnieks transporta un loģistikas jautājumos Anti Mopels. 

Rail Baltic Estonia ir Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrijas paspārnē esošš uzņēmums. Tas dibināts 2014.gadā ar mērķi pārstāvēt Igaunijas intereses Baltijas valstu kopuzņēmumā RB Rail, kā arī projekta īstenošanai, administratīvo un tehnisko uzdevumu veikšanai Igaunijā.  

RB Rail ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopuzņēmums, kas izveidots, lai koordinētu Rail Baltica projekta īstenošanu. RB Rail ir atbildīgs par dzelzceļa projekta izstrādi, būvniecību un mārketinga aktivitātēm. Kompānijas akcionāri ir Latvijas Eiropas dzelzceļa līnijas, Igaunijas Rail Baltica Estonia un Lietuvas Rail Baltica statyba

Rail Baltica projekts paredz uzbūvēt Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā. 

Paredzēts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka Rail Baltica dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā. 

Top komentāri

juris
j
maukas , ne metru dzelzcela nav izbuvets , bet jau sak mainit vadibu ...
Derglis
D
Saprata, ka nekāda dzelzceļa realitātē nebūs un nolēma pamest grimstošo kuģi
Pareizaissecinājums
P
Sievietes nav nemaz tik labas menedžeres, kā pašas par sevi domā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits