Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Austrālija pievienojusies Tallinā bāzētajam NATO kiberaizsardzības izcilības centram

Austrālija pievienojusies Tallinā bāzētajam NATO kiberaizsardzības izcilības centram un atvērusi Igaunijas galvaspilsētā savu pirmo nepilna laika jeb "pop-up" vēstniecību, paziņojusi Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa.

Vēstniecība darbosies vienu gadu, lai veicinātu Austrālijas dalību NATO kiberaizsardzības izcilības centrā.

"Austrālijas iesaistīšanās centra darbībā paplašinās līdzīgi domājošo valstu sadarbību kiberaizsardzības jomā pāri eiroatlantiskā reģiona robežām, padarot to patiesi globālu. Esam gandarīti uzņemt Austrāliju," uzsvērusi centra direktore Merle Maigre.

"Austrālija atzinīgi vērtē iespēju padziļināt sadarbību ar pasaules vadošajiem kiberaizsardzības ekspertiem NATO kiberaizsardzības izcilības centrā," norādījusi Bišopa, kas vēstniecības atklāšanā piedalījās ar "Skype" starpniecību. "Šobrīd vairāk nekā jebkad mums jāsadarbojas ar starptautisko kopienu, lai iezīmētu skaidras perspektīvas atbildīgai valstu uzvedībai kibertelpā."

Nākamnedēļ NATO kiberaizsardzības izcilības centrs rīkos pasaulē plašākās starptautiskās kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2018". Austrālija tajās piedalīsies kā novērotāja.

Austrālija arī katru gadu uz trim mēnešiem deleģēs uz centru vienu savu Aizsardzības spēku pārstāvi.

NATO kiberaizsardzības izcilības centrs ir NATO akreditēts zināšanu mezgls, domnīca un mācību institūcija, kurā šobrīd apvienojušās 20 valstis. Šī starptautiskā organizācija nodarbojas ar starpdisciplināro izpēti un attīstību, kā arī konsultācijām un mācībām kiberaizsardzības jomā.

Centru finansē un nodrošina ar personālu tā dalībvalstis - Igaunija, Latvija, Lietuva, ASV, Austrija, Beļģija, Čehija, Francija, Grieķija, Itālija, Lielbritānija, Nīderlande, Polija, Slovākija, Somija, Spānija, Turcija, Ungārija, Vācija un Zviedrija. Otrdien centram gatavojas oficiāli pievienoties arī Portugāle, bet nesen par gatavošanos iesaistīties tā darbā paziņoja arī Norvēģija un Japāna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits