Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Groismans: Ukraina nav iekļāvusi Igauniju ārzonu sarakstā

Ukraina nav iekļāvusi Igauniju ārzonu sarakstā, bet gan to valstu sarakstā, kurās nesadalītās peļņas nodokļa likme ir nulle, ko Ukrainas rezidenti var izmantot, lai deldētu Ukrainas nodokļu bāzi un izvairītos no nodokļu nomaksas Ukrainā, ziņu aģentūrai Unian norādījis Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans.

Kā viņš telefonsarunā sacījis Igaunijas valdības vadītājam Jiri Ratasam, Ukrainas izveidotais saraksts, kurā, kā ziņots, iekļauta Latvija un Igaunija, attiecas tikai uz Ukrainas rezidentiem, kuri deklarē kontrolētos darījumus Ukrainas nodokļu institūcijām.

Pēc Groismana teiktā, šā dokumenta mērķis ir pasargāt Ukrainas nodokļu bāzi un novērst peļņas neaplikšanu ar nodokļiem.

Ratass pagājušajā nedēļā aicināja Ukrainas varas iestādes nekavējoties svītrot Igauniju no nodokļu patvēruma valstu saraksta, norādot, ka Kijeva pieļāvusi kļūdu, kas jau sagādā zaudējumus Ukrainā strādājošajiem igauņu uzņēmējiem. Šo aicinājumu viņš telefonsarunā izteica Ukrainas valdības vadītājam, bet klātienē - šīs valsts finanšu ministram Aleksandram Daņiļukam, ar kuru tikās Pasaules ekonomikas forumā Davosā.

Groismans aģentūrai Unian skaidrojis, ka Ukrainas Valsts fiskālais dienests pēc rezidentu iesniegtajiem darījumu pārskatiem nosaka riska operācijas, kurām nepieciešama papildu kontrole saskaņā ar riska novērtēšanas sistēmu, kā tas tiek darīts visā pasaulē.

Igaunijas puse arī informēta, ka Ukrainas Nacionālā banka nav pieņēmusi nekādus lēmumus par Igaunijas iekļaušanu ārzonu sarakstos un, lai novērstu iespējamos pārpratumus saimniecisko subjektu norēķinos, 24.janvārī Ukrainas regulators nosūtījis banku iestādēm vēstuli, kurā skaidrots, ka nav likumiska pamata veikt padziļinātu riska analīzi attiecībā uz Igaunijas kompānijām.

Kā norāda Ukrainas valdības preses dienests, abu valstu premjeri vienojušies dot savu valstu finanšu ministrijām un nodokļu institūcijām rīkojumu konsultēties un sadarboties, lai atrisinātu iespējamos pārpratumus.

Kā ziņots, Igaunijas laikraksts Eesti Paevaleht vēstīja, ka Ukraina iekļāvusi Latviju un Igauniju nodokļu patvēruma valstu sarakstā un šis lēmums stājies spēkā no 2018.gada.

Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers paziņojis, ka lēmums iekļaut viņa valsti šai sarakstā pieņemts kļūdas dēļ un ka Igaunijas Ārlietu ministrija strādā, lai situāciju atrisinātu.

Arī Latvijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Latvijas iekļaušana nodokļu patvēruma valstu sarakstā ir kļūda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits