Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijā noslēgušies desmit dienas ilgušie izšautās raķetes meklēšanas pasākumi

Igaunijas Aizsardzības spēki nolēmuši izbeigt aktīvu Spānijas iznīcinātāja nejauši izšautās raķetes meklēšanu, piektdien paziņojis Gaisa spēku komandieris pulkvedis Rīvo Valge.

"Visas teorētiski iespējamās vietas rūpīgi pārbaudītas dabā. Meklēšanā bija iesaistīti trīs helikopteri, piecas patruļas un 50 cilvēku vienība, kas ķemmējot pārmeklēja apvidu, kā arī Aizsardzības spēku un Glābšanas departamenta atmīnēšanas eksperti un Gaisa spēku mazie bezpilota lidaparāti," viņš norādījis, piebilstot, ka līdz ar to visas esošās iespējas izsmeltas, bet raķete tā arī nav atrasta.

Tomēr gadījumā, ja tiktu saņemta jauna informācija, meklēšanas darbi atsāktos, piebildis Valge.

Pēc viņa sacītā, joprojām nav skaidrs, kas ar raķeti noticis - vai tā eksplodējusi gaisā vai arī nokritusi un uzsprāgusi jau uz zemes. Nav izslēgta arī iespēja, ka raķete vispār nav sprāgusi, tādēļ ir īpaši svarīgi, lai tās iespējamais atradējs par to informētu Glābšanas centru.

Jau vēstīts, ka Baltijas valstu gaisa telpas misijā iesaistītais Spānijas iznīcinātājs Eurofighter 7.augustā mācību lidojuma laikā virs Igaunijas teritorijas nejauši izšāva "gaiss-gaiss" tipa   raķeti  AMRAAM. Incidents notika virs Igaunijas dienvidrietumiem pie Otepē gaisa telpā, kas paredzēta mācībām. Dienu vēlāk Igaunijas militārpersonas paziņoja, ka raķete, visticamāk, nokritusi purvainā un neapdzīvotā vietā Endlas dabas rezervātā valsts vidienē.

Sākotnēji Igaunijas Aizsardzības spēku 1.kājnieku brigādes karavīri, izmantojot metāla detektorus, pārmeklēja 600 hektāru lielu platību Endlas rezervātā, bet pēc tam vizuāli pārbaudīja vēl 200 hektārus. Tā kā detektori no augsnes virskārtas saņēma daudz maldinošu signālu, pusmetru bieza augsnes virskārta ar ekskavatoriem tika norakta, atsedzot mālu. Pabeidzot meklēšanu, augsnes virskārta iespēju robežās tika atjaunota. Vēlāk meklēšana tika turpināta no gaisa.

 

Top komentāri

Jobciks un Kokoška
J
Būs aizlidojusi kosmosā.
Putins
P
Raķete jau sen ir pie manis.
Mietpilsonis
M
Nu a ko ta,slavenie NATO radari raķetes neuzrāda,vai tas viss ir liela hujanja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits