Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Igaunijā vīrietim par Ukrainas bēgļu provocēšanu piespriests desmit dienu arests

Igaunijas tiesa piespriedusi desmit dienu administratīvo arestu vīrietim, kas vairākkārt centies provocēt Ukrainas kara bēgļus, izmantodams Krievijas agresīvo simboliku.

Policija norāda, ka 54 gadus vecais vīrietis marta nogalē trīs dienas ieradies pie Tallinas viesnīcas restorāna, kurā tobrīd atradās Ukrainas bēgļi, un, mādams viņiem, gaisā zīmējis burtu "Z", ko Krievijas karaspēks izmanto karā pret Ukrainu. Vīrietis aizturēts un pret viņu ierosināta administratīvā lieta par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Kā uzsvērusi Austrumharju policijas pārvaldes Lietvedības dienesta priekšniece Inna Toatere, policija neatstāj bez ievērības gadījumus, kad sabiedriskās vietās tiek izmantota militāru agresiju atbalstoša simbolika.

"Nav pieļaujams sabiedriskās vietās izmantot burtu "Z" un citus simbolus, kas pauž atbalstu agresoram. Igaunijā pašlaik atrodas vairāk nekā 27 000 ukraiņu kara bēgļu, par kuru drošību mums jārūpējas. Saprotams, ka šādu simbolu lietošana satrauc gan kara bēgļus, gan citus Igaunijas iedzīvotājus," viņa norādījusi, aicinot cilvēkus ziņot par šādiem gadījumiem.

Vīrietim, kas policijai bijis zināms un jau agrāk sodīts par sabiedriskās kārtības traucēšanu, arestā būs jāpavada desmit dienas.

Kopš februāra beigām Igaunijas policija saņēmusi aptuveni 50 ziņojumus par agresiju atbalstošas simbolikas lietošanu sabiedriskās vietās un desmit gadījumos ierosinājusi lietas par sabiedriskās kārtības traucēšanu, īpašuma bojāšanu un citiem pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits