Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Igaunijas prezidente dosies valsts vizītē uz Somiju

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida nākamnedēļ dosies valsts vizītē uz Somiju.

Kaljulaida un viņas dzīvesbiedrs Georgijs Renē Maksimovskis 7.-8.martā uzturēsies valsts vizītē Somijā, pirmdien paziņoja Somijas prezidenta kanceleja.

Somijas prezidents Sauli Nīniste ar dzīvesbiedri Jenni Haukio prezidenta pilī viesus no Igaunijas uzņems 7.martā pulksten 10.

Prezidenti plāno pārrunāt Igaunijas un Somijas divpusējās attiecības, koncentrējoties uz sadarbību ekonomikas jautājumos, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī izglītības sektoros. Tāpat plānots runāt arī par drošības situāciju Eiropā un Baltijas jūras reģionā, Eiropas Savienībā aktuāliem jautājumiem un attiecībām ar Krieviju un ASV.

7.martā Kaljulaida tiksies arī ar Somijas parlamenta spīkeri Mariu Lohelu un premjerministru Juhu Sipili. Tāpat Kaljulaida piedalīsies seminārā un paneļdiskusijā par uzņēmējdarbības sadarbību starp Somiju un Igauniju, kas notiks "Team Finland House", kas apvieno Somijas valsts apmaksātos internacionalizācijas pakalpojumus.

Valsts vizītes gaitā Kaljulaida iepazīsies arī ar Somijas izglītības sistēmu. 8.martā viņa kopā ar dzīvesbiedru apmeklēs Latokartano sākumskolu Helsinkos. Tajā pašā dienā viņi dosies uz Tamperi, kur apmeklēs Tamperes Tehnoloģiju universitāti un muzeju-centru Vapriikki.

Ar valsts pirmo pāri vizītē uz Somiju dosies arī Igaunijas izglītības un zinātnes ministre Mailisa Repsa, uzņēmējdarbības un informācijas tehnoloģiju ministre Urve Palo, kā arī 50 uzņēmēju delegācija.

Kaljulaidas pirmā vizīte Somijā bija 2016.gada oktobrī. Šī darba vizīte bija viņas pirmais ārvalstu brauciens pēc stāšanās Igaunijas prezidenta amatā. Somijas prezidents pēdējo reizi valsts vizītē Igaunijā ieradās 2016.gada maijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits