Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija iepretim Narvas promenādei izvietojusi lielu propagandas ekrānu

Krievijā esošajā Ivangorodā, kuru no Narvas šķir tikai upe, izvietots liels pret Igaunijas pilsētas promenādi pavērsts ekrāns, uz kura, domājams, tiks demonstrētas tā dēvētās Uzvaras dienas svinības.

Pie cietokšņa Ivangorodā paredzēts svētku koncerts.

Narvas mēre Katri Raika norādīja, ka pilsētnieki jau ir pamanījuši skatuves un ekrāna izvietošanu upes otrā krastā. Skatuves būvniecība turpinājusies nedēļu, pirms tam teritorijā izzāģējot krūmus.

Viņa situāciju salīdzināja ar Ziemeļkoreju, kur uz robežas Dienvidkorejas virzienā mikrofonos tiek izkliegta komunistiskā režīma propaganda.

"Narvas upe ir robeža starp divām pasaulēm, rietumiem un austrumiem. Tāda vieta ir ļoti pievilcīga kā skatuve priekšnesumiem," atzina Raika.

Savukārt Narvā pie Hermaņa pils karoga torņa otrdienas rītā Narvas muzejs izkāris pret Ivangorodu pavērstu lielu plakātu, uz kura redzams asinīm notašķīts Krievijas diktatora Vladimira Putina portrets un uzraksts angļu valodā "Putin War Criminal" ("Putins kara noziedznieks").

Plakāts būs labi redzams tiem, kuri apmeklēs svētku koncertu Ivangorodā.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments informēja, ka otrdien uz tilta pāri Narvas upei tikušies Igaunijas un Krievijas robežsargi. Tikšanās notikusi pēc Krievijas robežsargu iniciatīvas, un tās laikā Krievijas pārstāvji pieprasījuši, lai plakāts no Narvas muzeja sienas tiktu noņemts.

Savukārt Igaunijas robežsargi atbildējuši, ka "tāds plakāts mūsu valstī nav aizliegts, mēs strādājam atbilstoši Igaunijas likumiem un Krievijas amatpersonām nav tiesību pieprasīt novākt plakātu".

Fotogrāfija, kurā redzams pie pils sienas izkārtais plakāts, publicēta Narvas muzeja sociālo tīklu lapās, ar komentāru, ka "Šeit ir robeža!"

Iepriekš Narvā pie kultūras nama uz asfalta parādījās uzraksts "Bērni", ko Raika gan raksturoja kā provokāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits