Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Laikraksts: Ar Krievijas magnātu Mahmudovu saistīts uzņēmums caur Swedbank pārskaitījis 1,4 miljardus eiro

Viens no pasaulē lielākajiem ogļu tirdzniecības uzņēmumiem Carbo One, ar kuru neoficiāli saistīts Krievijas miljardieris Iskanders Mahmudovs, caur kontiem Igaunijas Swedbank pārskaitījis 1,4 miljardus eiro, trešdien ziņo Igaunijas laikraksts Postimees.

Atsaucoties uz Zviedrijas sabiedriskās televīzijas SVT žurnālistu veiktās izmeklēšanas datiem, laikraksts vēsta, ka Kiprā reģistrētais Carbo One, kura oficiālais īpašnieks ir Dovronbeks Ibragimovs, uz kontiem, kas saistīti ar Mahmudovu, pārskaitījis vismaz 1,4 miljardus eiro.

Pēc žurnālistu izmeklēšanas datiem, Mahmudovs un Carbo One pārskaitījuši lielas summas caur vismaz 20 kontiem bankā Swedbank. SVT norāda, ka katram no šiem kontiem bijušas naudas atmazgāšanas pazīmes, piemēram, no tiem veikti pārskaitījumi uz tādās ārzonās kā Britu Virdžīnu salas vai Beliza reģistrētām kompānijām. Vairākas no šīm kompānijām pārstāvējusi skandalozā Panamas juridiskā firma Mossack Fonseca.

Pārskaitījumi no 2007. līdz 2015.gadam veikti uz kontiem Dānijas bankā Danske Bank, kas tagad iesaistīta plašā naudas atmazgāšanas skandālā.

Tomēr liela daļa ar Carbo One saistīto pārskaitījumu bijušas transakcijas starp kompānijām, kas veikušas reālu uzņēmējdarbību, norāda Postimees.

Postimees raksta, ka 2009.gadā Swedbank sākusi pārbaudīt visus klientus nerezidentus. Trīs gadu ilgās pārbaudes rezultātā banka atteikusies no vairāk nekā 350 klientiem, tomēr nav pārtraukusi sadarbību ar Carbo One, kas nodarbojusies ar reālu biznesu - ogļu tirdzniecību.

Pēc žurnāla Forbes datiem, Mahmudova īpašumu vērtība ir 7,3 miljardi ASV dolāru.

Iepriekš vēstīts, ka Zviedrijas sabiedriskās televīzijas SVT pētnieciskās žurnālistikas programma Uppdrag granskning (Misija - izmeklēšana) ziņojusi par aizdomām, ka starp Danske Bank un Swedbank Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

 

Top komentāri

Ezis
E
Būsim reāli - naudu mazgā visas bankas. Pēdējā laika notikumi ar bankām drīzāk izskatās pēc konkurences cīņas, kur daži spēlētāji izmanto savus sakarus politikā, lai gremdētu konkurentus. :)
Jānis
J
Dramatisks virsraksts. Raksta iesākums arī. Un viens knaps palīgteikums "(..) nav pārtraukusi sadarbību ar Carbo One, kas nodarbojusies ar reālu biznesu - ogļu tirdzniecību" liek uzdot jautājumus - kāda ir šī dramatiskā paziņojuma jēga par biznesa lietām, kas 5+ gadu pagātnē bija normālas.
Švedbanka tā riebīgākā no visām!
Š
Biju tur kādu laiku, neiesaku pat ienaidniekam - mēsli ne cilvēki! Vismaz Latvijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits