Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
K9 Thunder

Laikraksts: Igaunija par lietotām Dienvidkorejas haubicēm maksās 50 miljonus dolāru

Dienvidkorejas laikraksta Pulse rīcībā esošā informācija liecina, ka Igaunija par vismaz 12 Dienvidkorejā ražotām lietotām haubicēm K9 Thunder, kas Igaunijas bruņoto spēku rīcībā nonāks līdz 2021.gadam, maksās 50 miljonus ASV dolāru (nedaudz vairāk kā 47 miljonus eiro).

Pulse vēstīja, ka Somija tuvākajā laikā ar Dienvidkoreju noslēgs līgumu par 48 lietotu haubiču K9 Thunder iegādi, līguma summai sasniedzot 200 miljonus ASV dolāru.

Savukārt Igaunija no Dienvidkorejas plāno iegādāties 12 haubices, par kurām, kā liecina Pulse rīcībā esošā informācija, tā samaksās 50 miljonus ASV dolāru.

Laikraksts vēstīja, ka līguma ar Igauniju nosacījumi būs līdzīgi līgumam ar Somiju.

Turklāt Somija un Igaunija plāno iegādāties arī apkalpojošo tehniku un rezerves daļas. Pulse vēstīja, ka Somija par to maksās tikpat, cik par pašām haubicēm, proti, 200 miljonus ASV dolāru.

Tāpat izdevumā norādīts, ka jaunas K9 Thunder cena ir ap pieciem miljardiem vonu (četriem miljoniem eiro), bet lietota haubice ir par piektdaļu lētāka.

Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālleitnants Riho Terrass pirmdien Seulā ar Dienvidkorejas bruņojuma piegāžu administrācijas vadītāju parakstīja saprašanās memorandu, kas rada priekšnosacījumus, lai sāktu sarunas par K9 Thunder ar 155 milimetru kalibru piegādēm.

Plānots, ka haubices, kuras Igaunijai tiks piegādātas līdz 2021.gadam, izmantos pirmās kājnieku brigādes artilērijas bataljons.

Igaunijas aizsardzības ministrs Marguss Tsakhna iepriekš pašgājējlielgabalu iepirkumu raksturoja kā vēl vienu lēcienu bruņoto spēku attīstībā. Viņš pavēstīja aģentūrai BNS, ka Igaunija vēlas iegādāties mazlietotus lielgabalus, kurus bruņotie spēki var izmantot vismaz 30 gadus.

K9 Thunder ražo Dienvidkorejas aizsardzības bruņojuma kompānija Hanwha Techwin. Haubiču sērijveida ražošana sākās 1999.gadā. Pašgājējlielgabals, kas sver 47 tonnas, var sasniegt ātrumu 65 kilometri stundā. Haubices maksimālais šaušanas attālums ir 40 kilometri. K9 Thunder ir paredzēta piecu cilvēku apkalpe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits