Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija pirmajā pusgadā joprojām eksportēja un importēja mazāk nekā Lietuva un Igaunija

Latvijas eksporta un importa apmērs arī šogad pirmajos sešos mēnešos bija mazāks nekā Lietuvas un Igaunijas, savukārt lielākais ārējās tirdzniecības bilances deficīts starp Baltijas valstīm bija Lietuvā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2017.gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas eksporta apmērs bija 5,394 miljardi eiro, Lietuva eksportēja preces 12,641 miljarda eiro vērtībā, bet Igaunija - 6,379 miljardu eiro vērtībā.

Tostarp Latvija 74% no valsts kopējā eksporta apmēra izveda uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, Lietuva uz ES valstīm izveda 59% no kopējā eksporta apmēra, bet Igaunija - 72%.

Latvijas preču izvedums uz Lietuvu pirmajā pusgadā bija 17% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Igauniju - 12%. Lietuva uz Latviju izveda 10% no kopējā Lietuvas eksporta apmēra, bet uz Igauniju - 5% no kopējā valsts eksporta apmēra. Savukārt Igaunija uz Latviju izveda 9% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Lietuvu - 6% no kopējā eksporta apmēra.

Pirmajos sešos mēnešos Latvijas importa apmērs bija 6,622 miljardi eiro, Lietuva importēja preces 13,922 miljardu eiro apmērā, bet Igaunija - 7,46 miljardu eiro apmērā.

Tostarp no ES valstīm Latvija ieveda 78% no kopējā importa apmēra, Lietuva - 70%, bet Igaunija - 82% no kopējā importa apmēra.

Latvijas ievedums no Lietuvas šogad pirmajos sešos mēnešos bija 19% no kopējā Latvijas importa apmēra, bet no Igaunijas Latvija ieveda 8% no kopējā valsts importa apmēra. Lietuva no Latvijas ieveda 7% no kopējā Lietuvas importa apmēra, bet no Igaunijas - 3% no kopējā valsts importa apmēra. Savukārt Igaunija no Latvijas ieveda 8% no kopējā valsts importa, bet no Lietuvas - 9%.

Apkopotie dati liecina, ka ārējās tirdzniecības bilance visām trim Baltijas valstīm šogad pirmajos sešos mēnešos bija negatīva. Latvijai ārējās tirdzniecības deficīts bija 1,228 miljardi eiro, Lietuvai - 1,281 miljards eiro, bet Igaunijai - 1,081 miljards eiro.

 

Top komentāri

Latvija nevar?
L
Tiesam ir ar ko 'lepoties' - eksports vairak ka 2x mazaks neka Lietuvai! Un pat mazaks ka Igaunijai :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits