Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvā 139 inficētie un trīs mirušie; Igaunijā 40 Covid-19 gadījumu

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 139 cilvēkiem, no tā izraisītās slimības Covid-19 miruši trīs cilvēki, trešdien paziņojusi Veselības ministrija. Tikmēr Igaunijā diennakts laikā fiksēti 40 inficētie.

Inficēšanās ar šo vīrusu valstī diagnosticēta kopumā 6505 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2903 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 8139 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 1,7% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 860 147 analīzes.

60 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīti ar konkrētiem slimības perēkļiem, vēl 39 cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, trijos gadījumos vīruss ievests no ārzemēm - Ukrainas, Spānijas un Uzbekistānas, bet 37 gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Liela daļa jauno gadījumu saistīti ar izglītības un veselības aprūpes iestādēm.

Jauni vīrusa izraisītās slimības Covid-19 perēkļi atklāti Pabrades ārvalstnieku reģistrācijas centrā, kur inficēšanās konstatēta četriem tā iemītniekiem, kā arī Viļņas un Klaipēdas izglītības iestādēs un Ķelmes rajona sociālās aprūpes iestādē un ambulancē.

Vīruss turpina izplatīties uzņēmumos, kā arī saistībā ar sporta un deju nodarbībām.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 141 Covid-19 pacients, 18 no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās, astoņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 69 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 109 cilvēku dzīvības, bet vēl 32 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 14.oktobrī Lietuvā ir 64,8. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 63,99.

Savukārt apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 3947, bet 2313 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 nav prasījusi jaunus upurus. Pavisam Igaunijā no tās miruši 68 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 236 859 testu nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 1654 analīzes, līdz ar to pozitīvas bijušas 2,4% visu analīžu.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 14.oktobrī Igaunijā ir 43,49. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 44,76.

Papildināta pēdējā rindkopa.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits