Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lietuva aizņemsies 1,5 miljardus eiro Covid-19 krīzes seku mazināšanai

Lietuva no starptautiskajām finanšu institūcijām aizņemsies 1,5 miljardus eiro, lai nodrošinātu valsts kases likviditāti koronavīrusa krīzes apstākļos. Eiropas Investīciju banka Lietuvai aizdos 700 miljonus eiro, bet Ziemeļu Investīciju banka un Eiropas Padomes Attīstības banka - katra pa 400 miljoniem eiro.

"Pasaulē mūs novērtē par uzticamu un ļoti atbildīgu valsts finanšu pārvaldību. Ir pienācis laiks to izmantot Lietuvas iedzīvotāju labā. Esmu parakstījis ar starptautiskajām finanšu institūcijām 1,5 miljardus eiro vērtu aizdevuma līgumu ar pievilcīgiem noteikumiem,” paziņojumā presei norādījis Lietuvas finanšu ministrs Viļus Šapoka.

Līgumu par 700 miljonu eiro aizdevumu ar Eiropas Investīciju banku Lietuvas Finanšu ministrija parakstījusi pirmdien. Galīgais aizdevuma termiņš un procentu likme būs atkarīga no situācijas kapitāla tirgos.

Ar Eiropas Padomes Attīstības banku Lietuva noslēgusi divus līgumus 2019.gada jūnijā un 2020.gada martā - katru par 100 miljoniem eiro. Šo aizdevumu summu plānots palielināt līdz 400 miljoniem eiro.

Ar Ziemeļu Investīciju banku aizvadītajā piektdienā parakstīts līgums par aizdevumu 400 miljonu eiro apmērā uz desmit gadiem ar mainīgu procentu likmi.

Kā ziņots, marta vidū Lietuvas valdība apstiprināja pasākumu plānu ekonomikas stimulēšanai un jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 seku mazināšanai, paredzot iespēju papildus aizņemties piecus miljardus eiro.

17.martā Lietuvas Seims pieņēma grozījumus šā gada budžeta likumā, paaugstinot pieļaujamos valsts aizņemšanās "griestus" no 904,6 miljoniem līdz 5,4 miljardiem eiro, lai kompensētu paredzamo valsts ieņēmumu kritumu un mīkstinātu sekas, ko uz Lietuvas ekonomiku atstās  Covid-19 izraisītā krīze.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits