Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 172 cilvēki; Igaunijā - 57

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 172 cilvēkiem, ceturtdien paziņojusi Veselības ministrija, savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 57 cilvēkiem, piektdien paziņojis Veselības departaments.

Tas Lietuvā ir lielākais vienas dienas laikā konstatētais inficēto skaits kopš Covid-19 epidēmijas sākuma.

Inficēšanās ar šo vīrusu valstī diagnosticēta kopumā 4956 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2466 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 6424 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 2,7% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 788 384 analīzes.

No jaunatklātajiem gadījumiem 49 konstatēti Raseiņu rajonā, kur ir augsts Covid-19 izplatības līmenis.  Vēl 16 gadījumi saistīti ar uzliesmojumu Radvilišķu slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēts viens nāves gadījums ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Līdz ar to Lietuvā ar Covid-19 miruši 93 cilvēki, bet vēl 19 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 2.oktobrī Lietuvā ir 49,8. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 45,8.

Savukārt Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 3507, bet 2052 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Igaunijā kopumā veikti 217 714 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 2038 analīzes, līdz ar to pozitīvas bijušas 2,8% visu analīžu.

No 57 jaunatklātajiem gadījumiem 15 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vienā gadījumā inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Aizvadītajā diennaktī ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Austrumviru apriņķa slimnīcā slimnīcā miris 84 gadus vecs vīrietis. Līdz ar to kopējais Igaunijā ar šo slimību mirušo cilvēku skaits pieaudzis līdz 66.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 2.oktobrī Igaunijā ir 52,22. 

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 2.oktobrī Igaunijā ir 52,22. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 46,4. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 50,7. 

Pievienota 5. un 8. rindkopa.  

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits