Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 897 cilvēki un pieci miruši; Igaunijā 80 gadījumi

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 897 cilvēkiem, kā arī reģistrēti pieci jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī diagnosticēta kopumā 17 453 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 4934 cilvēkiem.

Aizvadītajā diennaktī veiktas 4993 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 18% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 1 038 154 analīzes.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi pavisam 175 cilvēku dzīvības, bet vēl 61 ar šo vīrusu inficētajam nāves cēlonis bijis cits.

Diennakts laikā miruši pieci cilvēki vecuma grupās no 60 līdz 89 gadiem; visiem bijušas arī citas slimības.

Kā  otrdien preses konferencē norādījusi NVSC pārstāve Daiva Razmuviene, oktobrī vien inficēšanās atklāta gandrīz 11 000 cilvēkiem un no Covid-19 miruši 69 cilvēki, kamēr mēnesi iepriekš reģistrēto gadījumu skaits nav sasniedzis pat divus tūkstošus un miruši 18 cilvēki.

Pēc viņas teiktā, aptuveni 90% inficēto ir cilvēki vecumā līdz 65 gadiem.

Razmuviene arī norādījusi, ka kopš pandēmijas sākuma Lietuvā ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā pusotra tūkstoša mediķu, un joprojām slimo vairāk nekā tūkstotis no viņiem.

Kopš pavasara vīruss atklāts arī 60 aprūpes iestādēs.

Lietuvas slimnīcās pašlaik ārstējas 613 Covid-19 pacienti, 51 no viņiem atrodas reanimācijas nodaļās, 26 pacientiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 286 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

Otrdien, tāpat kā vairākas iepriekšējās dienas, lielā jaunatklāto gadījumu skaita dēļ inficēšanās apstākļu analīze pagaidām veikta tikai par daļu no tiem. Noskaidrots, ka vairākumā izanalizēto gadījumu cilvēkiem bijis kontakts ar inficētām personām, bet vismaz 152 gadījumos inficēšanās apstākļus nav izdevies noteikt.

Joprojām liela daļa jauno gadījumu tiek atklāti medicīnas, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs; bet jūtami pieaugusi arī inficēšanās dažādos uzņēmumos. Jauni gadījumi reģistrēti arī saistībā ar inficēšanās perēkļiem policijā, Bruņotajos spēkos un ieslodzījuma vietās, ar deju nodarbībām, ģimenes viesībām un vietējo kopienu sarīkojumiem.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 3.novembrī Lietuvā ir 334. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 316,01.

Tikmēr Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 80 cilvēkiem, otrdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 5125, bet 2847 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 73 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 266 422 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veikta 1631 analīze, līdz ar to pozitīvi bijuši 5% visu analīžu.

No 80 jaunatklātajiem gadījumiem 11 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, piecos gadījumos inficētās personas atgriezušās no ārzemēm - divos gadījumos no Krievijas un pārējos gadījumos no Dānijas, Kipras un Spānijas. Par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 45 Covid-19 pacienti, diviem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 3.novembrī Igaunijā ir 75,1. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 72,54.

papildināta informācija par Lietuvu 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits