Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietuva par draudu nacionālajai drošībai atzinusi gandrīz 1200 Baltkrievijas un Krievijas pilsoņu

Kopš pagājušā gada beigās Lietuva ieviesa īpašu aptaujas anketu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem 1164 šo valstu piederīgie atzīti par draudu Lietuvas nacionālajai drošībai, piektdien paziņoja Lietuvas Migrācijas departaments.

Izvērtējot publiski pieejamu un nepieejamu informāciju Lietuvas varasiestādes par draudu nacionālajai drošībai atzinušas 910 Baltkrievijas pilsoņus, no kuriem 337 atteiktas pagaidu uzturēšanās atļaujas Lietuvā un 121 atteikta pagaidu uzturēšanās atļaujas pagarināšana. Tāpat 205 Baltkrievijas pilsoņiem anulēta iepriekš izsniegta pagaidu uzturēšanās atļauja, diviem Baltkrievijas pilsoņiem atteikta pastāvīgas uzturēšanās atļauja Lietuvā, bet četros gadījumos tika anulēta pastāvīgās uzturēšanās atļauja.

241 Baltkrievijas pilsonim Lietuva noraidīja lūgumu izsniegt nacionālo vīzu.

Tāpat 254 Krievijas pilsoņus Lietuva ir atzinusi par draudu nacionālajai drošībai. 43 Krievijas pilsoņiem atteikta pagaidu uzturēšanās atļauja Lietuvā un 46 atteikta tādas atļaujas pagarināšana. Vēl 59 Krievijas pilsoņiem anulēta iepriekš izsniegta pagaidu uzturēšanās atļauja un 52 Krievijas pilsoņiem anulēta iepriekš izsniegta pastāvīgās uzturēšanās Lietuvā atļauja. Diviem Krievijas pilsoņiem Lietuvas varasiestādes atteica pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniegšanu, savukārt 52 Krievijas pilsoņiem tika atteikta nacionālā vīza.

Tādējādi kopumā 1164 Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem liegta ierašanās Lietuvā, apstiprināja Migrācijas departaments.

Pērn decembrī Lietuvas Migrācijas dienests noteica, ka Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri lūdz pastāvīgās uzturēšanās atļauju vai nacionālo vīzu Lietuvā, vai arī lūdz pagarināt jau esoša uzturēšanās dokumenta termiņu, ir jāaizpilda īpaša anketa par viņu attieksmi pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Anketā norādītajai informācijai ir izšķirīga nozīme lēmumā par personas iespējām uzturēties Lietuvā, informēja departamentā, piebilstot, ka gadījumā, ja ārvalstnieks atsakās aizpildīt anketu vai arī tā nav pilnībā aizpildīta, pieteikums netiek pieņemts izskatīšanai. Anketa jāaizpilda visiem pilngadīgajiem Baltkrievijas un Krievijas pilsoņiem, kuri lūdz piešķirt vai pagarināt uzturēšanās atļauju vai vīzu Lietuvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits