Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lietuva pārmet Lukašenko migrantu izmantošanu

Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis paziņojis, ka Baltkrievija aktīvi sākusi izmantot migrāciju kā ieroci pret Lietuvu, nogādājot pie tās robežas migrantus no Irākas un Sīrijas, vēsta Financial Times.

Lietuvas robežsargi šogad jau aizturējuši gandrīz divreiz vairāk nelegāli robežu ar Baltkrieviju šķērsojušo cilvēku, nekā kopā trīs iepriekšējos gados. Līdz 14. jūnijam šogad uz šīs robežas aizturēti 387 nelegālie migranti. Pērn visa gada laikā – 74. "Izskatās, ka šis ir virziens, kādā tas attīstīsies, lai pārbaudītu [mūsu] valsti, lai pārbaudītu Eiropu," intervijā Financial Times teicis G. Landsberģis.

Viņš paudis viedokli, ka Baltkrievija šādi sākusi "hibrīduzbrukumu Eiropai". Esot viegli nojaust, kāpēc tas īpaši vērsts pret Lietuvu, jo tā atklāti pauž nostāju par Baltkrievijā notiekošo un devusi patvērumu galvenajiem baltkrievu opozīcijas līderiem. 

Ministrs stāstījis, ka A. Lukašenko režīms ar valsts tūrisma aģentūras Centrkurort noīrētām lidmašīnām ievedis Irākas un Sīrijas migrantus no Bagdādes un Stambulas, iekļaujot viņu "ceļazīmju" maksā arī nogādāšanu no Minskas līdz Lietuvas robežai. Esot iespējams, ka Lietuvai drīz nākšoties lūgt pārējās Eiropas palīdzību tikt galā ar migrantu problēmu. Tā jau lūgusi Turcijai pastiprināt ceļotāju kontroli.

Aleksandrs Lukašenko pagājušomēnes piedraudēja, ka Baltkrievija vairs neapturēs caur to uz Eiropas Savienības valstīm plūstošās narkotikas un nelegālos migrantus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits