Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lietuvā pārvietošanās ierobežojumus uzraudzīs 250 kontrolposteņi pie pašvaldību robežām

Lietuvā šonedēļ stājoties spēkā stingrākiem Covid-19 karantīnas dēļ noteiktajiem pārvietošanās ierobežojumiem, to ievērošanu svētkos un nedēļas nogalēs uzraudzīs 250 kontrolposteņi pie pašvaldību robežām un pastiprinātas policijas patruļas, otrdien paziņojusi jaunās valdības iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

Jau ziņots, ka no trešdienas Lietuvā cilvēkiem būs aizliegts atstāt savas pašvaldības, izņemot pārvietošanos, kas saistīta ar darbu, bērēm vai steidzamiem medicīniskiem iemesliem, bet būs atļauts doties uz saviem īpašumiem citās pašvaldībās vai šķērsot citu pašvaldību teritoriju, lai nokļūtu lidostās.

Pēc ministres teiktā preses konferencē, kontrolposteņi darbosies no 18.decembra plkst.13 līdz 20.decembrim plkst.21, no 23.decembra plkst.13 līdz 27.decembrim plkst.21 un no 31.decembra plkst.13 līdz 3.janvārim plkst.21.

Uz Lietuvas ceļiem un apdzīvoto vietu ielās dežurēs aptuveni 920 policijas patruļu - aptuveni par 170 vairāk nekā parasti.

Kā pastāstījis Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Renats Požēla, kontrolposteņi tiks ierīkoti tikai pie pašvaldību centriem, bet pastiprināta kontrole iespējama arī pie lidostām vai jūras ostas.

Ministre savukārt norādījusi, ka pārvietošanās režīma nodrošināšanai tiks izmantoti arī tehniski norobežojumi, novērošanas kameras un aizlieguma zīmes, bet pārējās dienās tiks veikta mobilā kontrole un ielās papildus izbrauks 60 patruļas.

Pēc Bilotaites teiktā, policisti necentīsies cilvēkus sodīt, bet paskaidrot situāciju un dot ieteikumus, un katrs gadījums tiks izvērtēts, bet kritiskākās situācijās iespējami arī stingrāki soļi. "Ceram uz sabiedrības izpratni," viņa piebildusi.

Uzraudzīt ierobežojumu ievērošanu policijai šai laikā palīdzēs arī Strēlnieku savienības biedri, Valsts robežapsardzes dienesta, Militārās policijas un Sabiedrības drošības dienesta darbinieki.

Policijas ģenerālkomisārs aicinājis cilvēkus viedtālruņos nofotografēt visus dokumentus, kas apliecina, ka uz citu pašvaldību viņi dodas pamatoti.  Viņš arī uzsvēris, ka negatīvs jaunā koronavīrusa tests netiks uzskatīts par apliecinājumu tiesībām šķērsot pašvaldību robežas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits