Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lietuvā pēc astoņu gadu pārtraukuma darbu atsāk Sorosa atbalstītais fonds OSFL

Džordža Sorosa finansētais Atvērtās sabiedrības fonds Lietuvā (OSFL) pēc astoņu gadu pārtraukuma otrdien atsācis darbu Viļņā.

"OSFL apvienotie inteliģences pārstāvji ir sekojuši līdzi pēdējā laika notikumiem un uzmanīgi vērojuši iekšējos un ārējos apdraudējumus Lietuvas valstij un sabiedrībai, un 2015.gada nogalē nolēma uzņemties iniciatīvu," teikts fonda izplatītajā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

"Šā gada 19.janvāra vadības grupas sanāksmē tika ievēlēta OSFL valde un apstiprināta tā darbības stratēģija," tajā piebilsts.

Vītauta Dižā universitātes asociētā profesore Milda Aļišauskiene kļuvusi par fonda valdes priekšsēdētāju. Savukārt OSFL ilggadējā vadītāja Irena Veisaite kļuvusi par tā valdes goda locekli.

OSFL jaunākā iniciatīva ir atbalstīt Viļņas Politiskās analīzes institūta izveidi un darbību. Fonda pamata darbība būs saistīta arī ar izglītības un informācijas kampaņām, kas veidotas, lai stiprinātu nevalstisko sektoru un eiropeiski noskaņotu attieksmi.

27.aprīlī fonds sāks vairāku diskusiju ciklu par tēmu "Eiropas idejas meklējumi", kas ir ilgtermiņa programma, kurā apvienoti Lietuvas, Polijas, Vācijas un ASV inteliģences pārstāvji.

OSFL ir neatkarīga, bezpeļņas organizācija, kuru 1990.gadā izveidoja ar ASV miljardiera un filantropa Džordža Sorosa atbalstu.

Fonda paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem teikts, ka darbības gaitā 1990.-2008.gadā fonds ir sācis, īstenojis un atbalstījis vairāk nekā 50 izglītības, zinātnes, kultūras, informācijas un pilsoniskās sabiedrības attīstības projektus, kopējam atbalstam pārsniedzot 70 miljonus ASV dolāru (66 miljonus eiro).

Top komentāri

ciniķis
c
"OSFL ir neatkarīga, bezpeļņas organizācija" - ha, ha, ha! "Neatkarīga" organizācija! Neviena sorosīdu organizācija NAV neatkarīga, tās visas pilda sorosa uzdevumus valstu graušanas jomā.
Miks
M
Saož ātru naudu ! Tikai jautājums - par ko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits