Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuva varētu pagarināt karantīnu līdz jūnijam; vakcinētajiem paredzēti atvieglojumi

Lietuvas valdības sēdē trešdien ierosināts pagarināt Covid-19 karantīnu vēl par mēnesi - līdz jūnijam. Vienlaikus ieteikts paredzēt vairāk atvieglojumu cilvēkiem, kuri jau vakcinējušies vai paši pārslimojuši šo slimību, kā arī ar noteiktiem ierobežojumiem atļaut darboties kafejnīcām, bāriem, kultūras iestādēm un sporta klubiem.

Kā norādījusi premjerministre Ingrīda Šimonīte, par šo ierosinājumu apstiprināšanu valdība lems ceturtdien.

Iecerēts, ka cilvēkiem, kuri varēs dokumentāri apliecināt, ka pārslimojuši Covid-19 vai saņēmuši pilnu potēšanās kursu, tiktu atļauts pulcēties lielākās grupās, apmeklēt pacientus slimnīcās, doties ekskursijās, piedalīties svinībās. 

Tiks izvērtēta iespēja ļaut atsākt darboties profesionālajiem teātriem un kinoteātriem, bet par pieļaujamo skatītāju skaitu vēl tiks lemts. Varētu tikt atļauti pasākumi gan iekštelpās, gan brīvā dabā, nosakot, ka to dalībnieku skaits nepārsniedz 50 cilvēkus. Ievērojot papildu drošības noteikumus, darboties drīkstētu arī sporta klubi.

Restorāniem, kafejnīcām un bāriem tiktu atļauts strādāt no plkst.7 līdz 21, apkalpojot apmeklētājus tikai ārā un pie viena galdiņa ļaujot sēdēt ne vairāk kā diviem cilvēkiem.

Valdība trešdien arī principiāli vienojusies pakāpeniski atvērt visus nepārtikas veikalus tirdzniecības centros, kas līdz šim ir slēgti, bet nedēļas nogalēs tie vēl kādu laiku nedrīkstētu strādāt. Visi pārtikas veikali, farmācijas, optikas un veterinārijas tirgotavas, kas šobrīd jau darbojas tirdzniecības centros, arī turpmāk varēs strādāt septiņas dienas nedēļā.

Arī šai ziņā galīgais lēmums tiks pieņemts ceturtdien, bet paredzēts, ka daļa veikalu varēs atsākt darbu jau no nākamās pirmdienas, bet vēl daļa - no 3.maija.

Pērn 7.novembrī Lietuvā ieviestā karantīna pašlaik ir spēkā līdz 30.aprīlim, bet tās režīms pakāpeniski tiek atvieglots.

Ar vakcinēšanu Lietuvai sokas diezgan labi - vismaz vienu poti līdz šodienai saņēmuši 508 983 cilvēki un 193 007 cilvēki jau vakcinēti arī atkārtoti.

Tikmēr saslimstības rādītāji valstī atkal sākuši pieaugt - vienā diennaktī atklāto inficēšanās gadījumu skaits šonedēļ atkal pārsniedzis tūkstoti un 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 14.aprīlī ir 471,3.

pievienota 8. un 9.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits