Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lietuvas premjers: Otrā Covid-19 viļņa gadījumā ekonomika netiktu pilnībā apturēta

Lietuvas valdība ir izstrādājusi rīcības plānu iespējamā otrā Covid-19 viļņa gadījumam, kas neparedz ieviest visā valstī tik stingrus ekonomisko aktivitāšu ierobežošanas pasākumus kā pēc karantīnas ieviešanas martā, bet koncentrēties uz konkrētiem slimības izplatības perēkļiem, ceturtdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Domāju, ka daudzi rīkotos mazliet citādi, jo mēs visā Eiropā un pasaulē esam guvuši sāpīgu mācību gan attiecībā uz pārvaldību, gan [slimības] atklāšanu, gan mūsu izturēšanos un rīcību - tiklab sabiedrībā, kā profilaktiskajos pasākumos. (..) Runa būtu par atsevišķiem lokalizētiem perēkļiem - pilsētām, rajoniem, varbūt apriņķiem. Mēs strādātu konkrētā virzienā - ja tur tiešām būtu perēkļi, kas vērstos plašumā, mums atkal būtu jāveic maksimāli [šo teritoriju] slēgšanas pasākumi," viņš sacījis radiostacijai Žiniu radijas. 

Kā izteicies valdības vadītājs, par visiedarbīgāko koronavīrusa profilakses veidu joprojām uzskatāma "sociālo kontaktu neesamība un konkrētu personīgās higiēnas noteikumu ievērošana". 

"Tāpat būtu jārīkojas arī nākotnē, bet domāju, ka runa tiešām būtu par lokalizētiem perēkļiem, un faktiski jau pašlaik tā gandrīz notiek. (..) Tāds plāns ir, un es ceru, ka tas pat nebūs vajadzīgs, tomēr mums ir jābūt gataviem," viņš piebildis. 

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ Lietuvā kopš 16.marta noteikta karantīna, kas regulāri tikusi pagarināta.

Tūlīt pēc karantīnas ieviešanas Lietuvā tika slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas, tika aizliegti publiski pasākumi un ierobežota pakalpojumu sniegšana.

Šobrīd karantīna ir spēkā līdz 16.jūnijam, bet pēdējā laikā ierobežojumi pakāpeniski tiek atviegloti.

Top komentāri

>:-)
&
Nu kā tad, zviedrijā, 4266 nosprāgušo, 25 vieta. Izcili., nenosmieties. Mēc pagaidām, necilajā109 vietā. Slikti, padlas ??? Mums, viņu variantā, būtu ~800 mirušu, katram kāds pazīstams, vai rads atrastos. Vairs nevemtu, es nevienu mirušo, vai saslimušo neesmu pazinis.
aha
a
un ar ko tas beigtos?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits