Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ministre: Lietuva ir gatava uzņemt 30 000 ukraiņu bērnu skolās un 4000 - bērnudārzos

Lietuva ir gatava uzņemt aptuveni 30 000 ukraiņu bērnu vispārizglītojošās skolās un 4000 bērnu bērnudārzos, otrdien paziņojusi izglītības ministre Jurgita Šugždiniene.

Kā liecina Statistikas departamenta informācija, Lietuvā reģistrējušies jau gandrīz 27 000 Ukrainas kara bēgļu, tai skaitā gandrīz 11 700 nepilngadīgie.

Pēc ministres teiktā, skolās un bērnudārzos pieteikti gandrīz 3500 tūkstoši bērnu, bet šis skaitlis augs, jo pašlaik vienkārši iekavējusies reģistrācija. Lielākā daļa ģimeņu ar bērniem apmetušies lielajās pilsētās.

Lietuvā jau reģistrējušies arī vairāk nekā 700 skolotāju no Ukrainas, visvairāk starp viņiem ir angļu un ukraiņu valodas skolotāju, kā arī aptuveni 200 studentu, kuri grib Lietuvā studēt daļēji, pabeigt semestri, bet daži no viņiem arī pāriet studēt uz Lietuvas universitātēm.

Kā pastāstījusi Šugždiniene, Lietuvā jau koriģēta vispārējās izglītības programma, paredzot ukraiņu skolotājiem iespēju mācīt ukraiņu valodu, literatūru un vēsturi.

Ministre norādījusi, ka pašlaik aptuveni puse ukraiņu bērnu izvēlējušies mācīties mazākumtautību skolās un puse - lietuviešu skolās. Viņiem pastāv arī iespēja attālināti pieslēgties Ukrainas izglītības platformai vai skolām, kas atrodas Ukrainā, bet arī tādus bērnus ministrija aicina reģistrēties skolās, lai iegūtu pilnīgu priekšstatu par viņu skaitu.

Saskaņā ar Izglītības ministrijas datiem, kas apkopoti pirmdien, Viļņā skolās reģistrējušies 675, Kauņā 436 un Klaipēdā 460 skolēnu no Ukrainas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits