Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NATO plāno nostiprināt kaujas grupas Baltijas valstīs

NATO plāno nostiprināt Baltijas valstīs un Polijā izvietotās alianses kaujas grupas ar gaisa spēku un flotes elementiem, pavēstīja NATO Eiropas spēku virspavēlnieka vietnieks ģenerālis Džeimss Everards.

"NATO sauszemes karaspēka vienības šeit ir integrējušās ļoti labi un ātri, bet mums tās ir jānostiprina ar gaisa spēku un flotes elementiem. Tas mums Baltijas valstīs un Polijā būs nākamais izaicinājums," trešdien vizītes gaitā Igaunijā sacīja ģenerālis.

Sauszemes karaspēka un gaisa spēku sadarbība ir ļoti svarīga, un tā ļaus vēl pamatīgāk paaugstināt kaujas grupu spējas aizsardzības un pretinieka savaldīšanas jomās, viņš skaidroja.

Augusta beigās notikusī britu iznīcinātāju viesošanās Igaunijā nebūs pēdējā, un kopīgas mācības ar vietējo NATO kaujas grupu tiek plānotas arī nākotnē.

"Man vislielāko gandarījumu rada tas, ka mēs ar igauņu kolēģiem raugāmies vienādi uz to, kas būtu jādara tālāk. Es esmu ļoti apmierināts ar līdzšinējo progresu, bet joprojām ir daudz kas, ko darīt," sacīja Everards.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
MUĻĶAJIEM KRIEVEĻIEM TO NESAPRAST ! LATVIEŠI IR GATAVI UZ DA JEBKO JA TIKAI VARAM NEPIEĻAUT LATVIJĀ NO JAUNA IENĀKT KRIEVU VAROTĀJU UN SLEPKAVU BANDĀM !
plkv. Briedis
p
Baltijas valstīm vajag arī raķetes kas var netikvien atsist krievu uzbrukumu, bet arī dot agresoram prettriecienu.
No ASV
N
Skolniekam -- dazas atbildes Jusu jautajumiem -- nevis diemzel visiem: Igaunija ir mazak cilvek un vel svarigak -- Latvija ciet visvairak padomju laika jo padomju valdeeb centas kontrollet vis tris Baltijas valstas un vini lik vislielako spiedienu uz Latviju jo ir vidu. Parnakt viss to kas bij dareets 50 gados pazeminat ekonomiju, ekologiju un demografiju panems diemzel ilgak. Ticiet man -- jus esiet loti daudz izdarijush. Es pilneeg saprot cik gruutas problemas palikush. Bet nesiet skumi. Aizvien turaties kopaa un paleedziet viens otr un Latvijai. Novel Jums visiem lab un protams, vis to labaako dargai un meelai Latvijai!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits