Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šimonīte: Lietuvas prezidenta vēlēšanu kampaņa bija smalkjūtīga un pat garlaicīga

Lietuvas prezidenta amata kandidāte Ingrīda Šimonīte prezidenta vēlēšanu kampaņu raksturoja ka smalkjūtīgu un pat garlaicīgu.

"Smalkjūtīga un diezgan mērena, un iespējams pat garlaicīga," Šimonīte sacīja žurnālistiem Viļņā, kad viņai lūdza raksturot vēlēšanu kampaņu.

"Daudzi kandidāti acīmredzami mēģina izvairīties no sava viedokļa paušanas par atsevišķiem jautājumiem, un diskusijas par dažiem jautājumiem bija ļoti virspusīgas. Iespējams, ka tas ir labi, nemāku teikt. Iespējams, tas ir tas, ko cilvēkiem vajag," viņa teica pēc tam, kad bija nobalsojusi Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā.

44 gadus vecā parlamenta deputāte, kuru prezidenta amatam virzīja parlamenta opozīcijā esošā konservatīvā partija "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", par savu pirmo uzdevumu kā prezidentei nosauca sarunas ar nākamo premjerministru par jauno valdību.

Lietuvas likumi noteic, ka premjeram pēc jaunā prezidenta stāšanās amatā ir jānoliek pilnvaras, kas nozīmē, ka pašreizējā premjera Sauļus Skverneļa valdība jūlija sākumā atkāpsies.

Šīmonīte sacīja, ka pirmajā ārlietu vizītē kā prezidente dotos uz Poliju, kā arī censtos jaunu dvesmu piedot Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbībai.

Svētdien Šimonīte arī nobalsoja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Viņa pauda nožēlu, ka iedzīvotāju interese par EP vēlēšanām ir zema.

Šimonīte norādīja, ka vēlētos EP redzēt "cilvēkus, kas saprot, par ko runā EP, kāda ir tā atbildība un par ko tas nav atbildīgs, un ko mūsu EP deputāti dara parlamentā".

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā Šimonīte sacenšas ar ekonomistu Gitanu Nausēdu, kurš ir neatkarīgais kandidāts.

Pirms divām nedēļām prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā par Šimonīti nobalsoja 31,31% vēlētāju un par Nausēdu - 30,94%. Pirmajā vēlēšanu kārtā piedalījās deviņi kandidāti.

Pašreizējai Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei, kuras pilnvaru termiņš beigsies jūlijā, konstitūcija liedza kandidēt uz trešo piecu gadu pilnvaru termiņu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits