Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Snigšanas un vēja dēļ Igaunijā elektroapgādes traucējmi; elektrības nav arī slimnīcai Paidē

Pēdējo dienu spēcīgās snigšanas un vēja dēļ Igaunija piedzīvojusi elektroapgādes pārrāvumus, un otrdien valsts vidienes pilsētā Paidē bez elektrības palikusi arī Jervamā slimnīca.

Vietējais laikraksts "Jarva Teataja" ziņo, ka otrdien Paidē elektroapgāde traucēta 1117 klientiem, kuru vidū ir vietējā slimnīca, veikals "Maxima", vairāki citi uzņēmumi un mājsaimniecības.

Slimnīcas galvenais ārsts Kilvars Mands apliecinājis, ka slimnīca grimst tumsā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā elektrību nodrošina ar ģeneratoriem, bet visā ēkā elektrību šādā veidā nodrošināt nav iespējams.

Mands informēja, ka līdz elektroapgādes pārrāvumam bija pabeigtas visas otrdien plānotās operācijas un neatliekamu operāciju pagaidām nav. Tiek pieļauta iespēja pacientus, kuriem nepieciešama steidzama operācija, nosūtīt uz citām slimnīcām.

"Neviena pacienta dzīvība vai veselība pašlaik elektrības apgādes traucējumu dēļ nav apdraudēta," uzsvēra Jervamā slimnīcas galvenais ārsts.

Sāremā salā otrdien snigšanas dēļ radušos elektroapgādes traucējumu dēļ bija slēgtas skolas un bērnudārzi, bet trešdien lielākā daļa no mācību iestādēm atsāks darbu. Dažās mācību iestādēs arī trešdien mācības nenotiks, jo ēkas vairākas dienas bijušas bez elektrības un telpām nepieciešams laiks, lai iesiltu.

Igaunijas sadales sistēmu operators "Elektrilevi" ziņoja, ka otrdienas rītā bez elektrības palikuši 4000 klientu, no kuriem divas trešdaļas ir Sāremā salā. Otrdien elektroapgādi bija plānots atjaunot kontinentālajā daļā, bet līdz trešdienas vakaram - Igaunijas salās.

Pirmdienas vakarā elektrības nebija 7000 Igaunijas mājsaimniecību pēc tam, kad pirmdienas priekšpusdienā to skaits sasniedza pat 13 000.

Elektroapgādes traucējumus izraisījusi spēcīgā snigšana un vējš, kas piektdienas vakarā sākās Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits