Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa liek Ryanair samaksāt 600 000 eiro desmit atlaistiem darbiniekiem Lietuvā

Īrijas zemo cenu lidsabiedrībai Ryanair jāmaksā vairāk nekā 600 000 eiro desmit bijušajiem darbiniekiem Lietuvā, nolēma tiesa, atzīstot, ka darba attiecību izbeigšana ar viņiem bijusi nelikumīga.

Kauņas rajona tiesa izskatīja atlaisto darbinieku sūdzību par "Ryanair" meitasuzņēmumiem Īrijas "Ryanair Designated Activity Company" un Polijas "Ryanair Sun".

Visi prasības iesniedzēji ir Lietuvas rezidenti, ziņu aģentūrai BNS apstiprināja Kauņas tiesas priekšsēdētāja mediju un sabiedrisko attiecību asistente Vaiva Milkeraitiene.

Pēc darba devēja iniciatīvas 2020.gada jūnijā tika lauzts līgums ar darbiniekiem, jo viņu funkcijas uzņēmumā bija kļuvušas liekas, secinājusi tiesa. Prasības iesniedzēji uzstāja, ka viņu atlaišana bijusi nelikumīga, jo darba devējam pēc biznesa pārcelšanas bijusi iespēja arī viņus pārcelt darbā uz Polijas kompāniju ar tādiem pašiem nosacījumiem.

Īrijas kompānija norādīja, ka biznesa pārcelšana nav notikusi un prasības iesniedzēji atlaisti, jo rupji pārkāpuši darba disciplīnu, kad neieradās darbā pēc pārcelšanas uz Stanstedas lidostu Londonā. Darbinieki apgalvoja, ka nav piekrituši pārcelšanai uz Londonu.

Tiesa daļēji apmierināja prasību, secinot, ka biznesa pārcelšana ir notikusi un darbinieki atlaisti bez vainas, tādējādi pārkāpjot Darba kodeksu.

"Tā kā tika secināts, ka ir notikusi daļēja biznesa pārcelšana, apsūdzētajiem [Īrijas un Polijas kompānijām] ir jāuzņemas kopīga solidāra atbildība," secināja tiesa.

Tiesa arī norādīja, ka darbiniekiem tika prasīts dzīvot ne tālāk kā stundas brauciena attālumā no Kauņas lidostas, un viņi daudzus gadus ir dzīvojuši Lietuvā, kur ir viņu ģimene un mazi bērni.

Kauņas rajona tiesas spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits