Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Google atklāj šogad visbiežāk meklētos vārdus

ASV datortehnoloģiju kompānija Google trešdien paziņoja, ka šogad tās meklētājā visbiežāk cilvēki visā pasaulē ierakstījuši vārdu Powerball, bet pirmā desmitnieka pēdējās trīs vietas aizņēma ar ASV prezidenta vēlēšanām saistīti meklējumi.

Google apkopotā informācija par šogad lietotāju veiktajiem meklētājiem liecina, ka visbiežāk cilvēkus interesējis vārds Powerball. Tas saistāms ar to, ka ASV loterijā Powerball trīs laimīgo biļešu īpašnieki janvārī laimēja nepilnus 1,59 miljardus ASV dolāru (1,5 miljardus eiro), kas ir pasaules rekords loteriju vēsturē. Pirms izlozes, kad bija zināms, ka laimesta summa ir sasniegusi rekordu, pieauga interese par šo loteriju, kas nemazinājās arī pēc lielā laimesta izlozēšanas.

Otrs meklētākais vārds šogad Google meklētājā bijis Prince, kas saistāms ar amerikāņu dziedātāja Prinsa nāvi šī gada 21.aprīlī, kad viņš 57 gadu vecumā nejauši pārdozēja opioīdus.

Trešajā vietā ir viesuļvētra Metjū, kas rudenī plosījās Haiti, prasot vairāku simtu cilvēku dzīvības.

Pirmajā pieciniekā iekļuvušas arī visā pasaulē plašu ievērību izraisījušās spēles Pokemon Go un Slither.io.

Sestais Google meklētākais vārds pasaulē šogad bijis olimpiskās spēles, kam seko mūžībā aizgājušā rokzvaigznes Deivida Bovija vārds.

ASV jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa vārds bijis astotais visbiežāk meklētais, bet vārds vēlēšanas ieņēmis devīto vietu. Pirmo desmitnieku noslēgusi demokrātu kandidāte ASV prezidenta vēlēšanās Hilarija Klintone.

Pērn vismeklētākais Google bija kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja Lamara Odoma vārds. Realitātes šovu zvaigznes Hlojas Kardašjanas bijušais vīrs oktobrī tika atrasts bezsamaņā bordelī Nevadā. Otro un trešo vietu ieņēma filmu Jurassic World un American Sniper nosaukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits