Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina ļaudis aizstāvēt cilvēktiesības pasaulē

Pilsoniskajai sabiedrībai ir jāmobilizējas un jāaptur naidīgā un šķeļošā politika, kas augstāk par cilvēktiesībām nostāda nacionālās intereses, trešdien publicētajā ikgadējā ziņojumā par cilvēktiesību stāvokli pasaulē mudina organizācija Amnesty International.

Ziņojumā secināts, ka 2016. gadā cilvēktiesību stāvoklis pasaulē ir pasliktinājies. Tas esot saistīts ar tādu politiķu kā Donalds Tramps un Rodrigo Duterte nākšanu pie varas, civiliedzīvotāju ciešanām tādās kara plosītās valstīs kā Sīrija un Jemena, masveida arestiem Turcijā un asiņaino karu pret narkotikām Filipīnās, kā arī ar bēgļiem un iebraucējiem naidīgas retorikas pieaugumu ASV un Eiropā. 

Amnesty International ziņojumā, kurā aptvertas 159 valstis, uzsvērts, ka pagājušajā gadā pasaulē cilvēktiesības piedzīvojušas iepriekš neredzētus "enerģiskus un nežēlīgus uzbrukumus", kas balstījušies "pārmetumu, baiļu un vainošanas uzlādētos vēstījumos". Tos pārsvarā esot izplatījuši tie, kuri "gandrīz par katru cenu centās iegūt vai noturēties pie varas". 

"2016. bija "mēs pret viņiem" gads, kad populistiski līderi izcēla atsevišķas cilvēku grupas kā draudu nacionālajām interesēm. Ja vēl vairāk valstu nacionālās drošības vārdā atkāpsies no mūsu tiesību ievērošanas, iznākums var būt pilnīgs universālo cilvēktiesību pamatu sabrukums," raksta Amnesty International ģenerālsekretārs Salils Šetijs. 

ASV jaunais prezidents D. Tramps minēts kā tādu valstsvīru piemērs, kuru politika esot šķeļoša. Amnesty International kritizē arī Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu, Indijas premjeru Narēndru Modi, Filipīnu prezidentu Duterti un Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 23.februāra, numurā!
 

Top komentāri

stop
s
Amnesty International laiks iet uz poda! Si organizacija diskriminee daudzus cilvekus.
Derglis
D
Kad es izdzirdu vārdu "cilvēktiesības", mana roka stiepjas pēc revolvera. Nepamatoti absolutizētais un vietā un nevietā valkātais cilvēktiesību jēdziens komplektā ar savu otro pusīti - politkorektumu - ir Eiropas civilizācijas kapracis. Sekas ilgtermiņā būs šausmīgas.
nu nu
n
sorosītu propagandas rupors ķezbers joprojām nespēj samierināties ar demokrātisku vēlēšanu rezultātiem ASV. nožēlojami, ka šitādi sīki perdeļi vēl cik mēnešus pēc zaudējuma nespēj pārstāt vankšķēt. un vēl - paldies dievam, ka beidzot nacionālās intereses tiek stādītas pirmajā vietā. tautas savas valdības ievēl ne jau lai tās līstu dibenā briselei, bet lai valdība pārstāvētu tautas intereses. ko nevarētu teikt par mūsu varnešiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits