Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina vienoties par globālu pandēmijas līgumu

ANO Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vadītājs aicinājis dalībvalstis steidzami sākt sarunas, lai vienotos par starptautisku līgumu, kas noteiktu valstu rīcību un starptautisko sadarbību pandēmiju gadījumos un paaugstinātu gatavību šādām krīzēm, vēsta izdevums Al Jazeera.

Tā būtu daļa no nepieciešamajām būtiskajām reformām PVO darbībā, kuras daudzas valstis vēlas panākt pēc Covid-19 pandēmijas laikā konstatētajām problēmām.

PVO ģenerālsekretārs Tedross Adhanoms Gebrejesuss, uzrunājot nedēļu ilgušo PVO veselības ministru ikgadējo konferenci, kas noslēdzās pirmdien, uzsvēra, ka PVO sagaida nopietni izaicinājumi, kā saglabāt aktīvu darbību Covid-19 radīto apdraudējumu novēršanā, piesaistot finansējumu un veicot reformas, kas ļautu palielināt PVO un dalībvalstu spējas ierobežot jaunu vīrusu izplatīšanos nākotnē.

PVO 194 dalībvalstu ministri novembrī tiksies, lai izlemtu, vai sākt sarunas par globālu pandēmijas līgumu, kas veicinātu valstu gatavību pandēmijām un efektīvāku rīcību to laikā, kā arī stiprinātu starptautisko sadarbību. "Pašreizējo pandēmiju raksturo dalīšanās ar datiem, informāciju, tehnoloģijām un resursiem trūkums. Pandēmijas līgumam būtu jāveido jauni globālās veselības drošības mehānismi," teica PVO vadītājs. PVO vēsturē ir noslēgti divi starptautiskie līgumi – Pamatkonvencija par tabakas kontroli un Starptautiskie veselības aizsardzības noteikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits