Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Air France mainīs ātruma sensorus

Aviokompānija Air France paziņojusi, ka tai piederošajiem Airbus aviolaineriem tiks nomainīti ātruma sensori. Izmeklētāji uzskata, ka sensoru bojājumi varētu būt cēlonis, kādēļ pagājušajā nedēļā virs Atlantijas okeāna pazuda Air France lidmašīna ar 228 pasažieriem.

Ir versija, ka lidmašīnas sensori apledojuši, tādēļ pilotiem pārraidīti nepareizi dati un viņi sliktajos laikapstākļos izvēlējušies nepareizu lidojuma ātrumu. Nav gan skaidrs, vai lidmašīna sadalījusies jau gaisā vai pēc sadursmes ar okeāna virsmu.

Brazīlijas Gaisa spēki informēja, ka okeānā atraduši Air France lidmašīnas astes vertikālo stabilizatoru. Tas devis cerību atrast arī tik nozīmīgās aviolainera melnās kastes, jo tās atrodas lidmašīnas astē. Tagad meklētāju komandām zināms rajons, kur tās meklēt. Paredzams, ka šonedēļ melno kastu meklēšanā iesaistīs divas franču minizemūdenes un amerikāņu ierīces, kas var uztvert melnās kastes signālu, ja tā atrodas ne vairāk kā 6100 metru dziļumā, raksta AP.

Meklētāji līdz šim atraduši vismaz 29 traģiskā reisa Riodežaneiro—Parīze pasažieru mirstīgās atliekas. Paredzēts, ka līķi un līdz šim atrastās lidmašīnas atlūzas tiks nogādāti Brazīlijai piederošajā Fernandu di Noroņas salu arhipelāgā. No turienes mirstīgās atliekas tiks transportētas uz piekrastes pilsētu Resifi, lai ar negadījumā cietušo upuru radinieku DNS identificētu bojāgājušos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits