Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Apvienotajā Karalistē draud ieslodzīt nelegālos darbiniekus

Lielbritānijā rudenī varētu pieņemt grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredzētu, ka cilvēkiem, kuri nelegāli strādā Anglijā un Velsā, draudētu līdz pat sešu mēnešu cietumsods, vēsta BBC.

Likumā arī būtu sankcijas pret ēdināšanas uzņēmumiem pārtikas līdznešanai un bezlicenču uzņēmumiem, kuri nodarbina nelegālos imigrantus.

Imigrācijas ministrs Džeimss Broukenšīrs paziņojis, ka valdība "darīs visu iespējamo, lai turpinātu cīņu pret cilvēkiem, kuri pārkāpj likumus".

Paredzams, ka ēstuves un citi līdzīgie mazie uzņēmumi zaudēs biznesa licences, ja tiks konstatēts, ka tajos tiek nelegāli nodarbināti cilvēki. Iespējams, ka šādi noteikumi attieksies arī uz mazo taksometru vadītājiem un uzņēmējiem šajā jomā.

Paredzams, ka izmaiņas skars arī nelegālos darbiniekus izmantojošo uzņēmēju aizstāvību, jo viņi turpmāk nedrīkstēs izmantot atrunu, ka nav zinājuši, ka konkrētiem cilvēkiem nav atļaujas strādāt Anglijā un Velsā. Uzņēmējiem, pirms viņi pieņems darbā personu, būs jāpārbauda tās likumīgās tiesības strādāt.

Maksimālais cietumsods, kas draudēs darba devējiem, ja viņus atzīs par vainīgiem nelegālu darbinieku izmantošanā, tiks palielināts no diviem līdz pieciem gadiem, kam pievienos arī līdzšinējās soda sankcijas.

Valdības pārstāvji ziņo, ka jau šogad rudenī tiek plānoti plaši imigrācijas dienestu darbinieku reidi, īpaši - celtniecības objektos, aprūpes namos, tīrīšanas uzņēmumos.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 26.augusta, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits