Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Arī Apple apstiprina iOS ierīču ievainojamību procesoru defekta dēļ

Intel ražoto procesoru defekti un ar to saistītās ievainojamības attiecas arī uz visiem Apple datoriem un iOS operētājsistēmas darbinātām ierīcēm, atzinis Apple.

Jāatgādina, ka nule atklāts defekts kompānijas Intel ražotajos datoru un citu viedierīču procesoros pakļāvis drošības riskiem Spectre un Meltdown faktiski visas iekārtas, kas ražotas pēdējo divdesmit gadu laikā. Tas attiecas arī uz mākoņservisu uzturētājiem un Android operētājsistēmas iekārtām.

Apple kavējās komentēt šīs ziņas, lai gan bija skaidrs, ka minētās ievainojamības attiecas arī uz Apple ierīcēm, kurās izmantoti ARM un Intel procesori. Uzņēmums sola drīzumā laist klajā drošības atjauninājumus, ar ko minētie riski būtu jānovērš.

"Ir skartas visas Mac sistēmas un iOS darbinātas ierīces. (..) Ņemot vērā, ka šīs problēmas rodas līdz ar uzinstalētām viltus aplikācijām, iesakām lejupielādēt programmatūru tikai no uzticamiem avotiem, piemēram AppStore," pausts Apple paziņojumā.

Šī ievainojamība pati neļauj hakerim ielauzties datoros - sākotnēji ļaundarim ir jāiekļūst lietotāja datorā, izmantojot viltotus e-pastu pielikumu, uzlauztas programmas, inficētus failus vai kā citādi.

Lai izvairītos no iespējamām nepatikšanām, lietotājiem jāizvairās no apšaubāmu e-pastu pielikumu atvēršanas, neuzticamu interneta lapu apmeklēšanas un nelicenzētas programmatūras instalēšanas. 

Savukārt uz Apple Watch viedierīcēm šīs problēmas neattiecoties. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits