Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Asads sola atgūt kontroli pār visu Sīriju

Sīrijas prezidents Bašars al Asads piektdien solījis atgūt kontroli pār visu valsti, bet brīdinājis, ka tas var prasīt ilgu laiku.

Ekskluzīvā intervijā aģentūrai AFP Sīrijas prezidents sacīja, ka viņa režīma bruņotie spēki atkaros visu valsts teritoriju, bet reģionālo valstu iesaistīšanās nozīmē, kas tas prasīs ilgu laiku un tiks paveikts par augstu cenu.

Asads pauda bažas, ka Saūda Arābija un Turcija varētu iebrukt Sīrijā, un uzsvēra, ka viņa bruņotie spēki noteikti stāsies tām pretī.

Sīrijas prezidents arī noraidīja ANO pārmetumus, ka viņa režīms vainojams kara noziegumos, un sacīja, ka šie apgalvojumi ir politizēti un tiem trūkst pierādījumu.

Viņš sacīja, ka atbalsta sarunas Sīrijas konflikta risinājuma meklēšanai, bet uzstāja, ka nebeigs cīnīties pret terorismu.

Asads un režīma amatpersonas par teroristiem parasti dēvē opozīcijas kaujiniekus.

Intervijā AFP Asads pārmeta Francijai ekstrēmistu atbalstīšanu, apgalvojot, ka Parīze īsteno "destruktīvu politiku", kas patiesībā atbalsta terorismu.

Sīrijas prezidents arī paziņoja, ka Eiropa ir tā, kas izraisījusi milzīgo sīriešu bēgļu vilni, un aicināja to palīdzēt sīriešiem atgriezties mājās, bet pirms tam pārstāt nodrošināt aizsegu teroristiem.

Asads arī atklāja, ka viņa režīma spēku mērķis Alepo provincē ir nobloķēt piekļuvi Turcijas robežai, jo Turcija atbalstot teroristus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits