Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Austrālijas parlamenta vēlēšanās uzvar konservatīvie

Austrālijas valdošā konservatīvā koalīcija sestdien notikušajās parlamenta vēlēšanās guvusi negaidītu uzvaru, pamatojoties uz savām aplēsēm paziņojusi sabiedriskā raidorganizācija ABC.

Pirms vēlēšanām premjerministra Skota Morisona koalīcija visās aptaujās atpalika no opozīcijā esošajiem leiboristiem, un arī nobalsojušo vēlētāju aptaujas pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas liecināja, ka konservatīvie cietuši sakāvi.

"Es vienmēr esmu ticējis brīnumiem. Šonakt es šeit stāvu kopā ar trīs lielākajiem brīnumiem manā dzīvē, un šonakt mums sniegts vēl viens," uzrunājot savus atbalstītājus, paziņoja konservatīvās Liberālās partijas līderis Morisons, kuram blakus stāvēja viņa sieva un divas meitas.

Brīdi iepriekš savu sakāvi bija jau atzinis leiboristu līderis Bils Šortens, kuram aptaujas solīja uzvaru.

"Ir acīmredzami, ka leiboristi nespēs izveidot nākamo valdību," uzrunājot Melburnā savus atbalstītājus, kas joprojām nespēja noticēt notikušajam, atzina Šortens.

"Pirms īsa brīža nacionālo interešu vārdā es piezvanīju Skotam Morisonam, lai viņu apsveiktu," piebilda Šortens.

Rezultāti, kas iegūti pēc 72% biļetenu saskaitīšanas, liecina, ka konservatīvā koalīcija parlamenta apakšpalātā izcīnījusi vismaz 74 vietas. Un tādējādi tai pietrūkst tikai divi mandāti līdz absolūtajam vairākumam.

Vairākos no 151 vēlēšanu apgabala uzvarētājs vēl nav zināms, kamēr sešos uzvaru, domājams, būs guvuši neatkarīgie kandidāti vai mazo partiju pārstāvji, kuri varētu nodrošināt nepieciešamo atbalstu Morisona mazākuma valdībai.

Austrālijas Vēlēšanu komisija paziņojusi, ka balsu skaitīšana, iestājoties naktij, tiek pārtraukta un tiks atsākta svētdien no rīta.

Morisons priekšvēlēšanu kampaņā solīja stabilitāti un labāku tautsaimniecības vadību, kamēr Šortens solīja aktīvi rīkoties, lai ierobežotu klimata pārmaiņas, kā arī īstenot nodokļu reformu.

Konservatīvo pārstāvis un bijušais premjers Džons Hovards jau norādījis, ka šajās vēlēšanās leiboristiem sakāvi sagādājusi turēšanās pie šķiru cīņas un "klimata ideoloģijas".

precizēts virsraksts uz papildināta visa ziņa 

Top komentāri

Andris
A
Laba ziņa.
Kreiso novojazs
K
" aktīvi rīkoties, lai ierobežotu klimata pārmaiņas, kā arī īstenot nodokļu reformu" = uzlikt jaunus un jaunus un jaunus nodokļus un uzspiest kreiso diktatūru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits