Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Avots: Blinkens jaunnedēļ apmeklēs Izraēlu un Rietumkrastu

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens jaunnedēļ apmeklēs Izraēlu un okupētās palestīniešu Rietumkrasta teritorijas, sestdien vēsta ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz avotu, kas ir informēts par Savienoto Valstu augstākā diplomāta darba kārtību.

Vizīte notiks 26. un 27.maijā, Vašingtonai izvēršot centienus, lai Gazas joslā un ap to panāktu pamiera režīma nostabilizēšanos.

Vizītes gaitā Blinkens apmeklēs arī Ēģipti, kas sekmēja uguns pārtraukšanas režīma saskaņošanu starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo kustību Hamas, kā arī Jordāniju.

ASV prezidents Džo Baidens vēl piektdien solīja, ka palīdzēs organizēt centienus, lai "atjaunotu Gazu", un uzsvēra, ka palestīniešu valsts izveidošana līdzās Izraēlai ir "vienīgā atbilde", kā atrisināt Tuvo Austrumu konfliktu.

Gazas joslas un Izraēlas pamiers sniedz iespēju virzībai uz Tuvo Austrumu konflikta divu valstu atrisinājumu, Baltajā namā sacīja Baidens, piebilstot, ka lūdz Dievu, lai pamiers tiktu ievērots.

Baidens uzsvēra, ka Gazas joslā valdošā palestīniešu kustība Hamas tiek uzskatīta par teroristu organizāciju, tomēr ASV ir apņēmušās palīdzēt civiliedzīvotājiem Gazas joslas atjaunošanā ar palestīniešu pašpārvaldes starpniecību, īstenojot lielu palīdzības programmu.

Ar Izraēlas un Gazas joslas pamieru, kas sājās spēkā 21.maijā, tika pārtraukta kopš 10.maija ilgusī karadarbība, kuras gaitā Izraēlas gaisa triecienos nogalināti apmēram 230 palestīniešu Gazas joslā, bet no Gazas joslas raidītas raķetes nogalinājušas 12 cilvēkus Izraēlā.

Izraēlas un Gazas joslas militārais konflikts ar sen nepieredzētu intensitāti atsākās 10.maijā, pēc tam kad Gazas joslas kaujinieki Jeruzalemes virzienā bija raidījuši tāla darbības rādiusa raķetes. Vēl četras dienas pirms tam jau bija izraisījušās sadursmes Jeruzalemē Aksas mošejas kompleksā Izraēlas policijas un palestīniešu protestētāju starpā. Spriedzi saasināja policijas brutālā taktika mošejas kompleksā un ebreju kolonistu draudi anektētajā Austrumjeruzalemē izlikt no mājām palestīniešus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits