Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Baltijas valstu premjeri pauž vienotu atbalstu Ukrainas nedalāmībai un ceļā uz reformām

Baltijas valstu premjerministri tikšanās laikā ar Ukrainas valdības vadītāju Arsēniju Jaceņuku pauduši vienprātīgu atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai un īstenotajām reformām.

Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc tikšanās žurnālistiem uzsvēra, ka Baltijas valstis neatbalsta Ukrainas teritoriju aneksiju un vienmēr būs par teritorijas vienotību. Tāpat arī Baltijas valstis uzskata, ka visai Eiropas Savienībai (ES) kopumā ir jābūt vienotai savā nostājā.

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass uzsvēra, ka arī Igaunija atbalsta Ukrainas teritorijas vienotību un tās vērtību virzību ES virzienā. "Ukraina atrodas sarežģītā situācijā - tā mēģina atrisināt konfliktu austrumu daļā un cīnās ar grūtu reformu īstenošanu," teica Reivass.

Savukārt Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs teica, ka ir skaidri un gaiši Krievijai jāatgādina, kādas saistības tā uzņēmusies, parakstot Minskas vienošanos. Un gadījumā, kad vienošanās līdz gada beigām netiek izpildīta līdz galam, ES ir automātiski jāpagarina noteiktās sankcijas uz nenoteiktu laiku.

Ukrainas valdības vadītājs atzina, ka viņam nav šaubu par sankciju turpināšanos, jo runa ir par Eiropas vērtībām, un Eiropai šajā jautājumā ir jāpaliek vienprātīgai. "ES saliedēs savas rindas un rīkosies pret nelegālo Krimas aneksiju. Krievija rada draudus pasaules mieram un Eiropas stabilitātei," teica Jaceņuks.

Visu trīs Baltijas valstu valdību vadītāji arī izteica atbalstu Ukrainai ceļā uz reformām. Igaunijas premjers atzina, ka īstenot reformas nekad nav viegli - to viņš var apgalvot, zinot Igaunijas pieredzi, kad ne reizi vien nācies pieņemt grūtus, nepopulārus lēmumus, kas tomēr ilgtermiņā dod labumu. Arī Straujuma uzsvēra, ka atbalsta Ukrainā īstenotās pārmaiņas un novērtē Ukrainas premjera sniegto informāciju par pārmaiņām, kādas vēl valsti sagaida nākotnē.

Tāpat Ukrainai pausts atbalsts saistībā ar tās produkcijas izvietošanu ES tirgū, un Baltijas valstis apņēmušās sniegt nepieciešamo palīdzību, lai tas notiktu veiksmīgāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits