Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Brazīlija sūta karavīrus uz transporta mezgliem cīņā pret organizēto noziedzību

Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva (Lula) paziņojis, ka nosūta tūkstošiem bruņoto spēku karavīru uz valsts svarīgākajām lidostām, ostām un robežām ar citām valstīm, tā pastiprinot centienus vērsties pret organizēto noziedzību Latīņamerikas lielākajā valstī, vēsta Associated Press.

Šis lēmums publiskots neilgi pēc tam, kad noziedzīgs grupējums aizdedzināja desmitiem autobusu Riodežaneiro pilsētā, tā atriebjoties par policijas nogalināto grupējuma līdera radinieku.

"Esam nokļuvuši ļoti nopietnā situācijā. Tāpēc pieņēmām lēmumu, ka federālā valdība aktīvi, izmantojot visu potenciālu, palīdzēs štatu valdībām un Brazīlijai kopumā atbrīvoties no organizētās noziedzības," Lula paziņoja preses konferencē pēc rīkojuma parakstīšanas.

Rīkojums paredz, ka Brazīlija mobilizēs 3600 armijas, jūras spēku un gaisa spēku karavīru, lai pastiprinātu patruļas un novērošanu starptautiskajās lidostās Riodežaneiro un Sanpaulu, kā arī divās jūras ostās Riodežaneiro un Latīņamerikas lielākajā – Santusas – ostā, kas vienlaikus ir bēdīgi slavena kā kokaīna nelegālā eksporta lielmezgls.

Šī karavīru izvietošana ir tikai daļa no plašāka valdības plāna, kas paredz arī palielināt federālās policijas darbi nieku skaitu Riodežaneiro, uzlabot sadarbību starp likumsargāšanas dienestiem un ievērojami palielināt investīcijas moderno tehnoloģiju izmantošanā informācijas par noziedzīgajiem grupējumiem iegūšanai. Īpašu uzmanību gan štatu, gan federālā valdība sola pievērst paramilitāro noziedzīgo grupējumu "noslāpēšanai", atņemot viņiem iespēju piekļūt finanšu resursiem.

Jaunākais vardarbības vilnis Riodežaneiro sākās, kad 5. oktobrī bandīti pludmales bārā nošāva trīs ārstus, vienu no viņiem kļūdaini noturot par noziedzīga grupējuma locekli. Pēc tam Riodežaneiro štata vadība pilsētas ielās papildus izvietoja simtiem policistu. 23. oktobrī policisti nošāva noziedzīgā grupējuma līdera brāļadēlu, kurš arī bija bandas loceklis. Bandīti atriebās, aizdedzinot vismaz 35 autobusus Riodežaneiro ielās. Trešdien federālā policija Ridežaneiro aizturēja citas bandas līderi, kā arī bandu kaujiniekus divās citās pilsētās, konfiscējot viņiem ložudrošus automobiļus, īpašumus un naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits