Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Butkevičs sola atkāpties no partijas vadītāja amata, ja sociāldemokrāti nonāks opozīcijā

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs paziņojis, ka atkāpsies no Sociāldemokrātiskās partijas vadītāja amata, ja pašlaik Lietuvā valdošā partija pēc rudenī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām nonāks opozīcijā.

"Ja mēs vēlēšanās cietīsim neveiksmi, kas demokrātiskā valstī ir pilnīgi iespējams, es visticamāk atteikšos no partijas līdera amata," Butkevičs žurnālistiem sacīja svētdien partijas kongresa Viļņā laikā.

Uz jautājumu, ko tieši sociāldemokrāti uzskatītu par neveiksmi vēlēšanās, Lietuvas premjers paziņoja, ka "mēs ciestu neveiksmi, ja nonāktu opozīcijā".

Savā runā partijas kongresā, kas nedēļas nogalē notika Viļņā, Butkevičs sacīja, ka kā partijas līderis sociāldemokrātu vēlēšanu saraksta augšgalā uzņemtos pilnīgu atbildību par partijas sniegumu.

Viņš arī atzina, ka daži konkurenti piesaista Sociāldemokrātu partijas vēlētājus, vienlaikus gan Butkevičs uzsvēra, ka partijas popularitātes kritumam nav lielas nozīmes un aicināja partijas biedrus vēlēšanu cīņās būt aktīvākiem.

"Lietuvas sabiedrībai patīk sociāldemokrāti, tomēr mēs arī esam iesaistīti dažādos procesos. Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka ne tikai [valdības koalīcijā ietilpstošās] Darba partija un partija "Kārtība un taisnīgums" vēlas piesaistīt sociāldemokrātu vēlētājus, bet to vēlas arī Lietuvas Zemnieku un zaļo savienība," klāstīja Butkevičs.

"Neuzskatu, ka situācija, kad sarūk sabiedriskās domas aptauju reitings, ir ļoti dramatiska. Uzskatu, ka tas ir signāls, kas liek mums saņemties. Vēlēšanu rezultāti būs īstais novērtējums.

Tomēr mani uztrauc nereti kūtrā un inertā Lietuvas Sociāldemokrātiskās partijas pozīcija brīžos, kad mums ir ar ko lepoties, kad valdība ir izpildījusi uzdevumus vai arī mums ir jāparāda principiāla pozīcija, jo īpaši reģionālajos medijos vai sociālajos tīkos," Lietuvas premjers sacīja partijas biedriem.

Pagājušajā mēnesī laikrakstā Lietuvos rytas publicētie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka aprīlī salīdzinājumā ar martu ir sarucis gan Sociāldemokrātiskās partijas, gan paša Butkeviča reitings.

Ja vēlēšanas notiktu šosvētdien, sociāldemokrātus atbalstītu 15,7% vēlētāju. Martā tādu bija 21,2%, bet februārī - 23%, liecina sabiedriskās domas pētījumu kompānijas Vilmorus veiktās aptaujas rezultāti.

Oktobrī Lietuvā gaidāmas parlamenta vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits